Με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μάρκετινγκ και Branding Τόπου, που διοργανώνεται στη Λάρισα από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, μέλη του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας '8' και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας, διοργανώνουν εικαστική έκθεση με τίτλο 'Η Πόλη μου' στο Θέατρο ΟΥΗΛ.

Εικαστικοί και αρχιτέκτονες θα παρουσιάσουν έργα εμπνευσμένα από την πόλη της Λάρισας. Επίσης θα επανεκτεθούν κάποια έργα της περσινής μεγάλης έκθεσης 'Λάρισα από ψηλά' της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Συμμετέχοντες: Ανδρόνικου Αθηνά, Αναγνωστόπουλος Σωτήριος, Βλαχοδήμος Βαγγέλης, Εξάρχου Δήμητρα, Ευθυμιάδου Αργυρή ,Κακκάβα Στέλλα, Κανάκη Έλενα & Κατσαρός Αντώνης, Καραγγέλη Ευαγγελία, Κυριαζή Έλλη, Μακρής Πάρης, Μαράβας Λάζαρος, Μάτας Νίκος, Μπαμπαλή Τζένη, Μάστορα Ευτυχία, Νότου Σπυριδούλα, Οικονόμου Δήμητρα, Παπανικολάου Τώνια & Μπαλογιάννη Εύη, Σαμαρά Ήβη, Σαρλικιώτη Ελένη, Σδούκου Ιφιγένεια, Σεϊτάνη Ζωή, Summa Silvia, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Κώστας Αντωνίου & Αντώνης Μόρας.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 29 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 20:00 στον εκθεσιακό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου ΟΥΗΛ.

Το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών '8' που για ακόμη μια φορά δίνει το παρόν στις εξελίξεις της πόλης, μας παρουσιάζει τη Λάρισα μέσα από μια άλλη ματιά, αυτή του εικαστικού. Το Σωματείο πήρε το όνομα '8', συμβολικά από το έτος έναρξης (2008) αυτής της κίνησης που οι βασικές λειτουργίες της είναι η προβολή της εικαστικής δημιουργίας και η προώθηση της σύγχρονης τέχνης στην πόλη μας και την περιοχή μας. Τα μέλη του υπερασπίζονται την ιδέα της τέχνης ως κοινωνική αξία. Έχουν οργανώσει και συνδιοργανώσει με άλλους φορείς εικαστικές εκθέσεις και καλλιτεχνικές δράσεις, ενώ συνεργάζονται με εικαστικούς συλλόγους και σωματεία άλλων πόλεων και έχουν συμμετάσχει σε κοινές εκδηλώσεις.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας θεωρεί αυτή την έκθεση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Συνεδρίου για το Μάρκετινγκ και Branding του Τόπου, αφορμή για τους αρχιτέκτονες της πόλης μας να πάρουν θέση με παλιότερα ή νέα έργα, υλοποιημένα ή μη, τόσο σε σχέση με τη σύγχρονη προβληματική εφαρμογής διεθνών προτύπων ή προσωπικής έκφρασης, όσο και σε σχέση με την κάθε φορά διαφορετική ερμηνεία των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου κατοίκησης όλων μας, της πόλης της Λάρισας. Η αρχιτεκτονική, λόγω της σχετικής μονιμότητας και διάρκειας που παρουσιάζουν τα έργα της, συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός τόπου, με λιγότερη ή περισσότερη ευαισθησία (ας μην ξεχνάμε πως το μεγαλύτερο μέρος του κτιριακού όγκου δεν παράγεται από αρχιτέκτονες).