«Στο πρόσωπο του Λεωνίδα Γρηγοράκου, που δίνει αυτές τις ημέρες τη μάχη στην Εντατική, βλέπουμε όλους τους Ανθρώπους που έχουν νοσήσει από τον Covid-19 και στέλνουμε σήμερα τα ‘’περαστικά’’ μας. Στέλνουμε δύναμη από τη δικιά μας δύναμη, και το κουράγιο μας στις οικογένειές τους, που μάχονται πραγματικά την πιο σκληρή μάχη, τη μάχη για την ίδια τη ζωή», τόνισε εισαγωγικά κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για το ΑΣΕΠ, η εισηγήτρια  του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας.

Στη συνέχεια και σε σχέση με τη νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης η Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος υπενθύμισε, πως διαχρονικά η ΝΔ διακατέχονταν από μια ιδιότυπη «δυσανεξία» σε όλες τις κομβικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυριολεκτικά είχε «δώσει τα ρέστα της» στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του μετέπειτα «Νόμου Πεπονή» για το ΑΣΕΠ, με τον τότε Πρόεδρό της μάλιστα να τον χαρακτηρίζει  «κακούργημα» (!).

«Και αναφέρομαι στο 1994, όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έφερε ως κυβέρνηση το νόμο που επιχειρείτε σήμερα εσείς να συνδέσετε με την κυβέρνησή σας, με φανερά όμως ψευδεπίγραφους τίτλους, κύριε Υπουργέ, και πολιτικές προσποιήσεις, μήπως και λίγη από τη λάμψη του κοσμήσει και τη δική σας κυβέρνηση. Είναι όμως μια ατελέσφορη απόπειρα.

Ο νόμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο νόμος Πεπονή, όπως έχει καταγραφεί στην ιστορία αλλά και στη συνείδηση των πολιτών ήταν και είναι μία εμβληματική πολιτική μεταρρύθμιση, που άλλαξε τη χώρα και δημιούργησε ένα πρωτόγνωρο πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τότε, με τεράστιο πολιτικό κόστος, γιατί και οι ψηφοφόροι του αυτόν τον νόμο δεν τον ήθελαν, τόλμησε και προχώρησε!», τόνισε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Λιακούλη, για να συμπληρώσει: «Η Ν.Δ., φυσικά, τον καταψήφισε, γιατί δεν μπορούσε, βεβαίως, να δει ούτε το παρόν, πόσο μάλλον το μέλλον, εμμένοντας στις πελατειακές σχέσεις, τακτικές διορισμού των ‘’δικών της παιδιών’’ σε μια απολύτως αντιπολιτική λαϊκίστικη και αντιεκπαιδευτική πολιτική για τους πολίτες. Γιατί η συντηρητική παράταξη πάντοτε αυτό ήταν: κλειστή, φοβική και πάντα ‘’μικρή’’ σε σχέση με το μέγεθος των καιρών, τις απαιτήσεις της εποχής, τους οραματικούς στόχους μιας δημοκρατικής κοινωνίας, που εξελίσσεται πάντα και προχωρά».

Η Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε πως το ίδιο μοτίβο ακολουθείται και σήμερα από την κυβερνώσα παράταξη, και σε σχέση με το «πόνημα» για τον ΑΣΕΠ του κ. Θεοδωρικάκου: «Για ποια αξιοπιστία συζητάμε, όταν οι παρεκκλίσεις των τελευταίων μηνών σε σχέση με τις προσλήψεις από την κυβέρνησή σας έχουν γίνει καθημερινότητα; ΕΕΤΑΑ Α.Ε., ΕΛΤΑ, συνοριοφύλακες, ειδικοί φρουροί, χιλιάδες μετακλητών στο Μαξίμου και τα Υπουργεία, ‘’έκτακτες’’ προσλήψεις παντού!», για να καταλήξει: «Λέτε ότι φέρνετε μια μεγάλη μεταρρύθμιση, μία καινοτομία σοβαρή, μια μεγάλη αλλαγή… Θα κάνετε – λέτε - πρόσληψη προσωπικού στο δημόσιο μέσω πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού και, ενώ προσποιηθήκατε σοβαρές πολιτικές ωδίνες, τελικώς επιβεβαιώσατε το ‘’ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν’’.

Διότι, παρά το γεγονός, ότι οι καιροί φέρνουν πάντα την ανάγκη για εκσυγχρονισμό, αυτά που φέρνετε για το ΑΣΕΠ, θα μπορούσατε να τα είχατε φέρει και με μία εγκύκλιο, ίσως με μια τροπολογία. Σε τελική ανάλυση, ο πανελλαδικός γραπτός διαγωνισμός, τον οποίον τόσο διαφημίσατε …προβλέπεται από τον ίδιο το ‘’νόμο Πεπονή’’», κατέληξε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Λιακούλη.