Σε δήλωσή της σχετικά με τη σημερινή πανελλαδική απεργία του κλάδου της εστίασης, η Βουλευτής ν. Λάρισας και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, αναφέρει τα εξής:  

«Η Λάρισα, σίγησε…Το πιο ζωντανό κομμάτι της, τα καφέ τα εστιατόρια , τα μπαρ, δήλωσαν «κλειστόν» 

Οι εικόνες που αντικρίζουμε σήμερα, είναι συγκλονιστικές.

Στοιβαγμένες καρέκλες και τραπέζια, κατεβασμένα ρολά, έρημες πλατείες και δρόμοι, σε ένα ιδιόρρυθμο «πένθος». 

Τη Λάρισα, ακολουθεί όλη η χώρα .

Ο κλάδος της εστίασης, που υπέστη, ίσως, τη μεγαλύτερη ζημία κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, απεργεί σήμερα αντιδρώντας στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας. 

Και έχει δίκιο.

Με το πελατολόγιό τους να μειώνεται καθημερινά, τα καταστήματα αναγκάζονται να κλείσουν, το ένα μετά το άλλο, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα», αντιμετωπίζοντας θέμα καθαρής επιβίωσης.  

Ο κλάδος, με ιώβειο υπομονή, υπάκουσε στις κυβερνητικές επιταγές και ανέστειλε τη λειτουργία όλων των μαγαζιών για πολλούς μήνες, προκειμένου να συμβάλει στη μάχη κατά της πανδημίας και να διασφαλίσει την προστασία της υγείας των πολιτών. Στη συνέχεια, με την ίδια σοβαρότητα και πειθαρχία, συνεισέφερε στους απαραίτητους ελέγχους, επιτυγχάνοντας, έτσι, την αποδοχή των μέτρων από τους πολίτες,  χωρίς εντάσεις και διαμαρτυρίες.

Τώρα, οι Άνθρωποι της εστίασης χρειάζονται τη στήριξή μας. 

Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός, αντί να ακούσει τα αιτήματά τους και να διαβουλευθεί  μαζί τους προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, τους χαρακτηρίζει δημοσίως …«αχάριστους»! 

Αντί να εκτιμήσει την υπεύθυνη στάση που κράτησαν αυτά τα 2 χρόνια, τους οδηγεί στο «λουκέτο» και σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, ως φυσιολογική «παράπλευρη απώλεια» της πανδημίας! 

Εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης, πιέζοντας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και με συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να υπάρξουν άμεσες και ολοκληρωμένες λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που καθιστούν την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, έργο τιτάνιο. 

Με ευχές όμως, δεν μπορεί να σωθεί η εστίαση, Απαιτούνται πρωτοβουλίες, όπως η μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, η επιδότηση ενεργειακού κόστους,  ενοικίου και εργοδοτικών εισφορών ,  η μείωση του ΦΠΑ, η επιδότηση των δανείων και γενικά όλα όσα είναι απαραίτητα, αυτή την περίοδο , για να μην μπει λουκέτο στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων που πασχίζουν να επιβιώσουν. Διότι η απώλεια μιας επιχείρησης, σημαίνει μια μεγάλη πληγή για το τόπο μας... ».