Με δήλωσή της η Γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Τομεάρχης Εσωτερικών και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, αναφέρεται στο θέμα που αφορά τις προθέσεις της Κυβέρνησης να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο της δημοτικής αστυνομίας, επισημαίνοντας τα εξής: 

«Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε δέκτες ερωτημάτων και σχολίων, από αιρετούς και υπαλλήλους δήμων, σχετικά με το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει άρον-άρον το άρθρο 111 του Πολυνομοσχεδίου, με το οποίο  ανέθετε την άσκηση αρμοδιότητας της Δημοτικής Αστυνομίας, σε Διοικητικούς Δημοτικούς Υπαλλήλους.

Το ερώτημα σχετίζεται με το σκεπτικό που η Κυβέρνηση επιχείρησε να νομοθετήσει κάτι τέτοιο, αφήνοντας εμβρόντητους ακόμη και τους ίδιους τους δημάρχους, παράλληλα όμως και για  το αν προτίθεται να το επαναφέρει ως θέμα. 

Εμείς, απαντάμε ότι επρόκειτο και πάλι για μια … φοβερή «πολιτική σύλληψη» της Κυβέρνησης, που μόνο αυτή έδειχνε ότι κατανοούσε, αλλά που τελικώς δεν μπόρεσε να εξηγήσει επαρκώς ούτε στον εαυτό της , γι’αυτό και την απέσυρε. 

Με απλά λόγια, η Κυβέρνηση έφερε προς νομοθέτηση ρύθμιση με την οποία, ένας υπάλληλος του ληξιαρχείου θα μπορούσε χωρίς καμία εκπαίδευση και καμία εξειδίκευση να βγει στο δρόμο για ελέγχους, ως …δημοτικός αστυνόμος! 

Μετά τη σφοδρή και τεκμηριωμένη κριτική που δέχθηκε η Κυβέρνηση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, από το Κίνημα Αλλαγής,  αναγκάστηκε να το αποσύρει και να το διαγράψει πλήρως από το νομοσχέδιό της.  

Σε ό, τι αφορά το μέλλον, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις προθέσεις ή τις μύχιες σκέψεις της Κυβέρνησης . Μπορούμε όμως να επιβεβαιώσουμε σε όλους τους τόνους, ότι όπως ακριβώς το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανάγκασε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το θέμα, με υπεύθυνη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, έτσι και στη συνέχεια θα εμποδίσουμε κάθε απόπειρα αλλοίωσης του θεσμικού πλαισίου της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Αυτό είναι το καθήκον μας, αυτός είναι ο ρόλος μας: η παρεμπόδιση των εκτροπών και η διαφύλαξη της θεσμικής λειτουργίας κάθε φορέα».