Δημόσια παρέμβαση και ερώτηση προς  το Υπουργείο Εσωτερικών καταθέτει η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, που βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή, αποτυπώνοντας την κατάσταση και τονίζοντας αυτή τη φορά, ότι η βοήθεια των 300.000 Ευρώ που υποσχέθηκε κατά την επίσκεψή του ο αν. Εσωτερικών κ Πέτσας, όχι μόνο δεν είναι αρκετή για τις άμεσες ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, αλλά απαιτείται επειγόντως βοήθεια και μάλιστα γενναία. 

Μεταξύ άλλων, η κ Λιακούλη , επισημαίνει  τα εξής: 

«Ο αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψή του στις σεισμόπληκτες περιοχές, δήλωσε ότι θα διατεθούν 300.000 ευρώ για τους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρκαδόνας, με σκοπό τα χρήματα αυτά να καταβληθούν εντός των επόμενων ημερών για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, με το πολυσυζητημένο ποσό των  600 ευρώ.

Εκτός αυτού όμως, οι πληγέντες δήμοι της περιοχής μας, που δεν είναι μόνο οι παραπάνω, αλλά και ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Κιλελέρ, δεν έλαβαν το παραμικρό για την αντιμετώπιση των καθημερινών και εκτάκτων αναγκών, όπως είναι πχ  για τη σίτιση των σεισμοπαθών, που απαιτεί μεγάλα κονδύλια καθημερινά. 

Οι δήμοι βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα ανταποκριθούν στα έξοδα που είναι απαγορευτικά για τα ταμεία τους. 

Οι δήμοι μεριμνούν για κάθε απαραίτητη δομή που πρέπει να δημιουργηθεί για τους σεισμοπαθείς, ενώ καλούνται καθημερινά με απλά και σύνθετα, μικρά και μεγάλα, λιγότερο ή περισσότερο σπουδαία πράγματα, να ανταποκριθούν στις ανάγκες των σεισμοπαθών, χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική ενίσχυσή τους.

Οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί, εκφράζουν ευθέως την αγωνία τους για την παντελή έλλειψη οργανωμένου σχεδίου με χρονοδιάγραμμα για την ανασυγκρότηση της περιοχής, την ανακατασκευή των υποδομών και την επαναφορά της ζωής στους κανονικούς της ρυθμούς και παράλληλα, για την έλλειψη ενός στοιχειώδους εκτάκτου προϋπολογισμού που απαιτείται για την άμεση δέσμη μέτρων και ενεργειών, σε μια σεισμόπληκτη περιοχή που έχει ήδη, λεκτικά τουλάχιστον , κηρυχθεί σε κατάσταση «έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας» 

Δεδομένων όλων αυτών, ζητάμε από την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, άμεσα να εκπονήσει οργανωμένο σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης των δήμων μας και να προκαταβάλλει άμεσα ένα ποσό ικανό για να αντιμετωπίσουν οι δήμοι, τις καθημερινές και μεγάλες ανάγκες τους»    

Μέχρι σήμερα, εκτός από τις 300.000 Ευρώ, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως παροχή ή άλλη δέσμευση της Κυβέρνησης για τους δήμους και τις υπηρεσίες που παρέχουν καθημερινά  

Μετά την αυτοψία στις περιοχές του Δήμου Λαρισαίων η κ Λιακούλη επεσήμανε:

«Έχουμε σημαντικές ζημιές και στην περιοχή των χωριών του Δήμου Λαρισαίων, που κατοικείται από αγρότες και κτηνοτρόφους, μικροκαλλιεργητές και Ανθρώπους του μόχθου. Τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί ως προσωρινά ακατάλληλα , ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες τους να απομακρυνθούν, αλλά οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι απολύτως ακατάλληλες για να διαμείνουν στις σκηνές που έχουν στηθεί. Συνάντησα πολλούς από αυτούς που εξακολουθούν να διαμένουν στα ακατάλληλα σπίτια τους. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και πρέπει άμεσα να σταματήσει. Η πανδημία είναι επίσης παρούσα και απειλητική. Ακόμη δεν έχουν φθάσει τροχόσπιτα στην περιοχή, ούτε ξεκίνησε η διαδικασία για τα αιτήματα αποζημιώσεων.  Πρέπει άμεσα να μεταφερθούν οι οικογένειες σε  μισθωμένα σπίτια. Ζητώ από την Κυβέρνηση την επίσπευση όλων των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την κατεδάφιση των σπιτιών που είναι ακατάλληλα και να επιδοτηθεί το σύνολο του τιμήματος για την επανακατασκευή τους,  και όχι μόνο το 80%, όπως ανακοινώθηκε. Καμία καθυστέρηση δεν είναι δικαιολογημένη, καθώς όλο το νομικό πλαίσιο είναι έτοιμο από το σεισμό της Σάμου.  Οι σεισμοπαθείς σε όλο το νομό  ρωτάνε πότε θα ξεκινήσουν να ανακατασκευάζονται τα σπίτια τους . Ζητάμε να εφαρμοσθούν οι νόμοι και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις άμεσα.  Δεν υπάρχει ούτε στιγμή για χάσιμο.  Είμαστε ακόμη σε χειμωνιάτικες νύχτες, με όλα όσα αυτό σημαίνει…»