Σήμερα, 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό, «αγκαλιάζουμε» αυτούς τους πολύ ξεχωριστούς Ανθρώπους μας. 

Σήμερα, «αγκαλιάζουμε» αυτούς τους πολύ ξεχωριστούς  Ανθρώπους με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, τις συνήθειες και τον τρόπο σκέψης που ορισμένες φορές δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους, που εμείς μονοσήμαντα και εγωιστικά,  έχουμε φτιάξει, μόνο για εμάς. 

«Αγκαλιάζουμε» αυτούς τους πολύ ξεχωριστούς Ανθρώπους, που μπορεί να είναι τα παιδιά μας, να είναι οι φίλοι, οι γείτονες, οι μαθητές, οι συμμαθητές των παιδιών μας, οι συνάδελφοι, οι συμφοιτητές μας.

«Αγκαλιάζουμε» αυτούς τους πολύ ξεχωριστούς Ανθρώπους που μπορεί να παίζουν στις παιδικές χαρές, να κάθονται δίπλα μας στο θρανίο, στο γραφείο ή στο λεωφορείο, να ψωνίζουν στο δίπλα γκισέ του καταστήματος.

Σήμερα, 2 Απριλίου ξεχνούμε όλες τις «ταμπέλες» κι όλες τις «ετικέτες», γιατί οι Άνθρωποι δεν είναι πράγματα για να έχουν ταμπέλες!

Σήμερα, 2 Απριλίου, συμμετέχουμε σε μια γιορτή πολυχρωμίας, σε μια πανδαισία της διαφορετικότητας, όπου το κάθε λογής στίγμα κι οι διακρίσεις, δεν έχουν χώρο, γιατί δε μας αξίζουν.

Όπως δεν πρέπει να έχουν χώρο τα στερεότυπα και οι «βολικοί» μύθοι, που ενίοτε κατασκευάζουμε και χρησιμοποιούμε, προκειμένου να μη βγούμε από τη «ζώνη της ευκολίας» μας.

Σήμερα, αλλάζουμε παρωχημένες νοοτροπίες, ενθαρρύνουμε κι αξιώνουμε κάθε είδους θετική στάση.

Σήμερα, σκεφτόμαστε τον Άνθρωπο και την κάθε λογής ιδιαιτερότητά του, με σεβασμό, ευαισθησία κι ενσυναίσθηση.

Σήμερα, σκεφτόμαστε τον  Άνθρωπο και την κάθε λογής ιδιαιτερότητά του ως σύνολο, μόνο με όρους «πρόσθεσης και πολλαπλασιασμού» και ποτέ μα ποτέ,  με όρους «διαίρεσης και αφαίρεσης».

# Κανείς_Μόνος»