Παρέμβαση με ερώτηση πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού, για το σοβαρό πλήγμα που υφίστανται οι επιχειρηματίες στα παράλια του Δήμου Αγιάς, μετά τις πολύωρες  και επανειλημμένες διακοπές ρεύματος, που εμφανίζονται πλέον σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας τα εξής:

«Είναι αδιαμφισβήτητη η καταστροφή που υφίσταται ο τουρισμός στην περιοχή των παραλίων του Δήμου Αγιάς και η τεράστια οικονομική βλάβη των επιχειρηματιών, οι οποίοι, μετά και τις ολέθριες συνέπειες της πανδημίας, έχουν απωλέσει πλέον κάθε ελπίδα για διάσωση των επιχειρήσεών τους.
Από την πλευρά τους, οι πολίτες που επέλεξαν την περιοχή για τις διακοπές τους, τρέπονται ήδη σε φυγή, ακυρώνοντας τη μίσθωση των δωματίων τους και έχοντας σχηματίσει αλγεινή εντύπωση για την περιοχή των παραλίων μας.

Οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών, της αυτοδιοίκησης και των φορέων της περιοχής, δυστυχώς δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση από την ΔΕΔΔΗΕ, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι  πρόκειται για «μεμονωμένες βλάβες που προέκυψαν στο Δίκτυο», γεγονός όμως που σύμφωνα με τις καταγγελίες των επαγγελματιών δεν είναι αληθές, καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο έχει να συντηρηθεί τουλάχιστον 10 χρόνια.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης προκάλεσαν επιπλέον βλάβες και σε εξοπλισμό αγροτικών εγκαταστάσεων, ενώ η κατάσταση είναι τεταμένη στην περιοχή.

Οι επαγγελματίες με την υποστήριξη όλων των φορέων, κατέθεσαν ήδη μηνυτήρια αναφορά εναντίον της ΔΕΔΔΗΕ και το ζήτημα βρίσκεται στη δικαιοσύνη.

Όμως, όπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα αυτό δεν είναι ένα ιδιωτικό ζήτημα που απασχολεί μια περιοχή και δεν έχει το χαρακτήρα μιας ιδιωτικής διαφοράς που θα επιλυθεί μεταξύ των ιδιωτών και της επιχείρησης, αλλά είναι ένα κομβικής σημασίας ζήτημα που απαιτεί την παρέμβαση και τη  μέριμνα της Πολιτείας, καθώς συνδέεται με τη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την ενεργειακή της επάρκεια.  

Τα …δάκρυα για την τουριστική στήριξη των περιοχών μέσα στην καταστροφή της πανδημίας, θα αποδειχθούν κροκοδείλια, εάν δεν ληφθεί δέσμη μέτρων με την παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο  και σε επίπεδο ελέγχου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της περιοχής.

Τέλος, αναμένουμε, σε συνέχεια και προηγούμενης πρόσφατης ερώτησής μου, τη δέσμη μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων τουρισμού των παραλίων του νομού Λάρισας- και ειδικά του Δήμου Αγιάς, που έχουν πλέον βρεθεί σε απόγνωση, επιβαρυμένες πια και με μοιραία τεχνικά προβλήματα»