Άνευρα, διαδικαστικά, σχεδόν σε πνεύμα …«διακοπών Πάσχα» απάντησε στην ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, σε σχέση με την ανάγκη άμεσης αντικατάστασης του διατηρητέου τμήματος του σχολείου Φαλάνης μετά τη σεισμική ακολουθία των τελευταίων μηνών, διαπιστώνοντας και  το ίδιο …πως όντως, το εν λόγω κτήριο χρειάζεται αποκατάσταση!

Συγκεκριμένα, στην πέντε γραμμών απάντηση της, στην από 18/3/2021 ερώτηση της Λαρισαίας βουλευτή, το Υπουργείο Υποδομών δια στόματος της εταιρίας «Κτηριακές Υποδομές» με κάθε επισημότητα ενημέρωνε την ίδια όπως και τους ενδιαφερόμενους πως: «Στις 11/3/2021 μετά από σχετικό αίτημα του δ. Λαρισαίων κλιμάκιο της εταιρίας ‘’Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.’’ επισκέφθηκε τη Φαλάνη στο δήμο Λάρισας, για να κάνει αυτοψία στο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Το δημοτικό σχολείο αποτελείται από τρία κτήρια. Το κτήριο το οποίο είναι κατασκευασμένο από λιθοδομή, κατασκευής 1925, χαρακτηρισμένο διατηρητέο, μετά από τον ταχύ οπτικό έλεγχο του κλιμακίου διαπιστώθηκε ότι έχει εκτεταμένες βλάβες στο φέροντα οργανισμό και θεωρείται ακατάλληλο για χρήση, εάν δεν γίνουν εργασίες αποκατάστασης, μετά από μελέτη»…(!)

Αυτή η απάντηση, όμως, θα μπορούσε να αποτελεί τμήμα της ερώτησης της βουλευτή, αφού στο ίδιο συμπέρασμα έφτασε και η ίδια, όταν επισκέφθηκε τους χώρους του σχολείου μαζί με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Λυγούρα, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του
σχολείου, μετά τους μεγάλους σεισμούς των προηγούμενων μηνών, επισημαίνοντας πως «το κτήριο αυτό, δια γυμνού οφθαλμού, δεν μπορεί πια να στεγάσει τα 250 παιδιά του δημοτικού σχολείου της Φαλάνης και πρέπει να βρεθεί λύση.

Απαιτείται μάλιστα,  άμεση λύση στο θέμα, καθώς με ανοιχτή την  εκπαίδευση και την φυσική παρουσία των μαθητών, δεν υπάρχει πιθανότητα αυτός ο χώρος, στην κατάσταση που βρίσκεται, να φιλοξενήσει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Θα συζητηθεί αυτές τις ημέρες, η προσωρινή λύση και το μεταβατικό στάδιο μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, όμως αυτό που είναι κυρίαρχης σημασίας, είναι η απόφαση και χρηματοδότηση ενός νέου σχολείου, που είναι πλέον απαραίτητο , διότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι επικίνδυνη  και αδιέξοδη…».

Δουλειά όμως του Υπουργείου όπως και των αρμόδιων υπηρεσιών του δεν είναι μόνο να διαπιστώνουν, αυτό το κάνουν άκρως επιτυχώς και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Δουλειά του Υπουργείου όπως και των αρμόδιων υπηρεσιών του είναι να προγραμματίζουν, δουλειά τους είναι να οργανώνουν, δουλειά τους είναι θέτουν χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων που πρέπει να γίνουν στα σεισμόπληκτα σχολεία και τις άλλες υποδομές της περιοχής, ειδάλλως οι
ηγεσίες τους ας γυρίσουν στην αντιπολίτευση, όπου μπορεί να είναι χρησιμότερες από ό,τι στην κυβέρνηση...

Το «κρυφτούλι» της κυβέρνησης με τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές πρέπει να σταματήσει εδώ.