Συνάντηση ενημέρωσης, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με εκπροσώπους των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, για τα  φλέγοντα ζητήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και καιρό, παρά και τις συνεχείς εκκλήσεις τους προς το Αρμόδιο Υπουργείο και τους φορείς. 

Στη συνάντηση, εκ μέρους της αντιπροσωπείας των εργαζομένων, παραβρέθηκαν , οι κ.κ. Μπαρλαγιάννης Γιάννης, Γκαντής Νίκος, Βαλάρης Γιώργος και Βαγγέλης Πλιάγκας.  

Συγκεκριμένα, οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι ενημέρωσαν  τη Λαρισαία βουλευτή για το πρωταρχικής σημασίας ζήτημα έλλειψης προσωπικού, το οποίο κορυφώθηκε πλέον και δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες στη φυλακή Λάρισας,  αφού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που προέκυψαν, δημιουργήθηκαν περαιτέρω υποχρεώσεις στα ήδη επιβαρυμένα καθήκοντά τους.

Οι ίδιοι αισθάνονται ανήμποροι και απογοητευμένοι, καθώς αυτή τη στιγμή, εργάζονται 119 σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις Φυλακές Λάρισας, σε βάρδιες εικοσιτετραώρου, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις 750 κρατουμένων, σε ένα κτηριακό συγκρότημα με πολλά προβλήματα και διάσπαρτα τα τμήματά του, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Απόρροια της τραγικής έλλειψης σε επίπεδο εργαζομένων, αποτελεί το γεγονός ότι οι Σωφρονιστικοί, στερούνται ρεπό και  αδειών που δικαιωματικά τους αναλογούν, φτάνοντας να εργάζονται μήνες ολόκληρους, αδιάκοπα. 

Η κατάσταση αυτή είναι συνεχιζόμενη και τείνει να παγιωθεί, οδηγώντας τους σε εργασιακή εξουθένωση , με πολλαπλά προβλήματα στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Μετά την συνάντηση, η κ. Λιακούλη , επεσήμανε τα εξής: 

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά για το κατάστημα της φυλακής Λάρισας. Οι εργαζόμενοι είναι σε τραγική κατάσταση λόγω έλλειψης προσωπικού, που οδηγεί στην κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, ενώ κινδυνεύει πλέον η σωματική και ψυχική τους υγεία, λόγω της αδιάκοπης εργασίας τους,  δημιουργώντας περαιτέρω κοινωνικά προβλήματα και στις οικογένειές τους.

Επανειλημμένα πραγματοποίησα κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το κατάστημα Λάρισας,  χωρίς όμως να τύχουν ανταπόκρισης από την Κυβέρνηση.

Απαιτείται άμεσα κεντρική απόφαση και παρέμβαση του Υπουργείου, διότι η εργασιακή εξουθένωση, αποτελεί παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευθεία παρανομία.

Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα αναλάβω νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, διότι διαπιστώνω ότι  δυστυχώς αφήνουν παγερά αδιάφορη την Κυβέρνηση.. »