Για τη θριαμβευτική νίκη του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, συζήτησε στην τηλεοπτική εκπομπήτου Αντ1 «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, η βουλευτής ν. Λάρισας και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας πως «χαίρομαι για τη νίκη του κ. Ανδρουλάκη, χαίρομαι  για τις πρώτες δηλώσεις του, όπως και για τη δήλωση του κ. Παπανδρέου.

Ο ένας είπε «Στην νέα εποχή, πάμε μπροστά, πάμε μαζί», ο άλλος συμπλήρωσε ότι «πάμε με πείσμα , για να μεγαλώσουμε την παράταξη» και το μεγάλο στοίχημα της παράταξής μας,  που είναι η κεφαλαιοποίηση της εντυπωσιακής επικράτησης του Νίκου Ανδρουλάκη και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου». 

Η Λαρισαία βουλευτής επεσήμανε ότι «αυτό που ζήσαμε χτες στη Χαριλάου Τρικούπη είχε χρόνια να συμβεί. Σίγουρα ανοίγει μια νέα σελίδα. Υπάρχει, πλέον, αυτή η ιδεολογική αναζήτηση, η θετική ανησυχία, η φρεσκάδα των ιδεών, αρχίζουν να μπαίνουν στο τραπέζι θέματα που δεν τα αγγίζαμε εδώ και πολύ καιρό», ενώ, εκφράζοντας σαφώς τη γνώμη της για το ηλικιακό πλεονέκτημα του νέου Προέδρου, δήλωσε ότι «το ηλικιακό στοιχείο βαρύνει στις επιλογές, όμως υπάρχει ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων.

Εντοπίζω τη μεγάλη διαφορά  στο ότι ξεκινάμε να συζητάμε θέματα από την αρχή, τα οποία μια καχεξία στο χώρο του προοδευτισμού και της σοσιαλδημοκρατία,  μας εμπόδιζε να συζητήσουμε. Πολλές φορές, μέσα στην κρίση της τελευταίας δεκαετίας, ο χώρος μας βρέθηκε σε υπαρξιακά αδιέξοδα και επέλεξε λάθος δρόμο, λάθος στιγμή, λάθος αποφάσεις».

Ερωτώμενη για την ύπαρξη δύο Προέδρων, αυτόν του κόμματος και αυτόν του Κοινοβουλίου, η κ. Λιακούλη υπογράμμισε ότι «δε με ανησυχεί καθόλου αυτό. Θεωρώ ότι η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, ώριμη και σύσσωμη, θα αποφασίσει τα δέοντα, μετά την πρόταση του νέου μας Προέδρου, και η παρουσία μας στη Βουλή θα αποκτήσει τη δυναμική και τη φρεσκάδα που χρειάζεται.

Διαφοροποιήσεις στην προσέγγιση ενός ζητήματος μπορεί να υπάρξουν, όμως, σε επίπεδο θεμάτων μείζονος σημασίας ή κομματικής πειθαρχίας, ποτέ δεν είχαμε προβλήματα, ούτε πιστεύω ότι θα έχουμε».

Σε σχέση με τη στάση τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα νέα δεδομένα, η Λαρισαία βουλευτής δεν παρέλειψε να σχολιάσει πως «με ικανοποιεί το γεγονός ότι όλοι είναι χαρούμενοι μαζί μας και δεν… ανησυχεί κανείς. Προς το παρόν! » κατέληξε με νόημα.