Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Εσωτερικών Ευαγγελία Λιακούλη, στο ειδικό θέμα συζήτησης της κατάστασης των σχολείων του δήμου Λαρισαίων μετά τον πρόσφατο σεισμό, που άφησε πληγωμένα πολλά κτήρια και προβληματίζει ιδιαίτερα η άμεση  αποκατάστασή τους . 

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η κ Λιακούλη επεσήμανε τα εξής : 

«Ζήσαμε μια δραματική συγκυρία με τον πρόσφατο σεισμό, που προστέθηκε στην πανδημία και στην μεγάλη ύφεση της οικονομίας και δημιουργεί ήδη για το νομό και την πόλη μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα και αξίζει συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας, με πρωτοστάτη τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Δαμασίου κ. Λέτσιο και όλους τους συναδέλφους του, που τους βλέπουμε στο πρόσωπό του και έκαναν ακριβώς τα ίδια με εκείνον.

Προστάτευσαν τα παιδιά μας. Η πολιτική προστασία, οι δυνάμεις του στρατού αλλά και η ενωμένη αυτοδιοίκηση άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έδωσαν ένα μήνυμα κοινού μετώπου, στην αντιμετώπιση της μεγάλης δυσκολίας που αντιμετωπίζουμε.

Ο εμβολιασμός όλων των σεισμόπληκτων κατά προτεραιότητα, η στέγασή τους και η άμεση έναρξη ανακατασκευής των σπιτιών τους, η εξατομίκευση των ζημιών των κατοίκων, η μοριοδότηση των παιδιών της Γ Λυκείου, είναι τα θέματα που θέτουμε στην πρώτη γραμμή και διεκδικούμε την  άμεση επίλυσή τους.

Στο δήμο Λάρισας, υπήρξαν ζημιές σε κτήρια και ειδικά σε σχολεία. Χαίρομαι που σημαντικά διατηρητέα κτήρια, όπως το κτήριο του ΟΚΑΝΑ στην οδό Μανωλάκη, δεν έχουν ζημιές, παρά μόνο επιφανειακές και αυτές σύντομα θα αποκατασταθούν.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, οι ζημιές είναι εκτεταμένες και σαν λογικοί πολίτες, δεν μπορούμε να συζητάμε να φοιτήσουν τα παιδιά σε σχολεία με εκτεταμένες ζημιές. Οσα σχολεία είναι ακατάλληλα, ευθέως να τεθεί το θέμα και να το αντιμετωπίσουμε.

Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως στη Φαλάνη, το θέμα είναι άμεσης προτεραιότητας, γιατί τα παιδιά δεν έχουν καμία άλλη εκπαιδευτική μονάδα πρωτοβάθμιας να μεταφερθούν και διότι πρόκειται για ένα μεγάλο δημοτικό διαμέρισμα, με ένα πολύ παλιό σχολείο, «κολλημένο» σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο, που δια γυμνού οφθαλμού θα έπρεπε να έχει άλλη χρήση και όχι ενός σύγχρονου σχολείου.

Καταθέτω δύο προτάσεις : πρώτον, να εκδίδεται ετήσιο πιστοποιητικό αντισεισμικής θωράκισης για όλα τα σχολεία του νομού και της πόλης και δεύτερον, να διεκδικήσει η πόλη άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανέγερσης και συντήρησης σχολικών μονάδων, με σαφές χρονοδιάγραμμα και  με διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Για τα σχολειά μας καμία έκπτωση, από κανένα. Η Λάρισα επιλέγει να φτιάξει πάλι τα σχολειά της, με στόχο να κλείσει τις φυλακές της, όπως τόσο εμβληματικά κατέγραψε την διαχρονική αξία τους, ο Βίκτωρ Ουγκώ».