Στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στη Λάρισα, με αφορμή την εορτή του Αγίου Αρτεμίου, πολιούχου της Αστυνομίας, παραβρέθηκε η βουλευτής ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, για να τιμήσει τον Αστυνομικό, που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή για την προστασία των πολιτών μας. 

Με μήνυμά της για την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας, η κ.Λιακούλη επισημαίνει τα εξής: 

«Σήμερα, τιμάμε το σημαντικό έργο της διαχρονικής προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο, μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Παράλληλα, η 20η του Οκτώβρη αποτελεί και ημέρα μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής όλων όσοι θυσιάστηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντος. Η θυσία τους αυτή, είναι το υπέρτατο δείγμα προσφοράς των Ελλήνων Αστυνομικών στην προστασία των πολιτών και όλης της κοινωνίας. 

H Ελληνική Αστυνομία και οι Υπηρεσίες Ασφαλείας συνολικά, αποτελούν τους θεσμικούς εγγυητές της δημόσιας τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, σε ένα πλαίσιο διαρκών προκλήσεων και απειλών.

Εκτός από τα κύρια καθήκοντά τους, όπως η πάταξη της εγκληματικότητας και η διαφύλαξη του αισθήματος ασφαλείας στις γειτονιές, στα χωριά και στις πόλεις, καλούνται συχνά να αποκρούσουν νέους κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Η πανδημία γέννησε καινούρια ζητήματα, τα οποία κλήθηκαν άμεσα να επιλύσουν, πλέοντας, ουσιαστικά, σε αχαρτογράφητα νερά. Επιπλέον, η μετανάστευση, το διαρκώς εξελισσόμενο οργανωμένο έγκλημα, καθώς και τα ‘σύγχρονα’ εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, είναι μόνο κάποια,  από τα προβλήματα που εμπίπτουν στις καθημερινές τους αρμοδιότητες.

Γνωρίζοντας ότι, πολλές φορές, οι αστυνομικοί γίνονται αποδέκτες αρνητικών σχολίων από μερίδα της κοινωνίας, εμείς κρατάμε μέσα μας την «μεγάλη εικόνα», τους αφοσιωμένους αστυνομικούς που έχουν ψηλά μέσα τους την έννοια τους καθήκοντος και τους  ευχαριστούμε  θερμά για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν στη διατήρηση της κοινωνικής γαλήνης και της προστασίας των Ελλήνων πολιτών, απομονώνοντας οι ίδιοι φαινόμενα που δεν προσιδιάζουν στην ηθική του σώματος. 

Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει έμπρακτα το έργο τους, με την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό  τα τμήματα όλης της χώρας 

Εμείς, δηλώνουμε το σεβασμό μας στους αστυνομικούς μας, για την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, βάζοντας πάντα πάνω από τη ζωή τους το χρέος προς την πατρίδα.»