Ερώτηση - παρέμβαση προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, της οποίας το πάγιο ενδιαφέρον για τα Μουσικά Σχολεία είναι δεδομένο κι από προηγούμενες κοινοβουλευτικές της παρεμβάσεις, ζητώντας να πάψει η διαχρονική απαξίωση των εκπαιδευτικών των Μουσικών Σχολείων, αφού έτσι απαξιώνεται ο ίδιος ο θεσμός, αλλά, εν γένει και η μουσική παιδεία των παιδιών.

Όπως σημειώνει η Λαρισαία βουλευτής στο κείμενο της ερώτησής της, αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά πως οι εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για ομαλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ορθολογική αξιοποίηση του διδακτικού προσωπικού πέφτουν στο κενό,ειδικά σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΤΕ 16.01 και ΠΕ 79.01 (εκπαιδευτικοί μουσικής).

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η βουλευτής, οι αναπληρωτές καθηγητές Μουσικής εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και για τη φετινή καθυστέρηση που παρατηρείται στο καθεστώς των προσλήψεών τους, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί, πως η κατάσταση είναι δυστυχώς παγιωμένη αρνητικά εδώ και χρόνια, καθώς οι προσλήψεις στα Μουσικά Σχολεία δεν πραγματοποιούνται μαζί με τις προσλήψεις των αναπληρωτών της Ά φάσης στα γενικά σχολεία.

Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο οι προσλήψεις στα Μουσικά σχολεία καθυστερούν από μερικές βδομάδες έως και μήνες σε ακραίες περιπτώσεις, με φωτεινή εξαίρεση το σχολικό έτος 2009-2010 (!), οπότε και έλαβαν χώρα πριν την έναρξη των μαθημάτων του Σεπτεμβρίου…

Σε αυτό το πλαίσιο, εύλογα γεννώνται απορίες γιατί από πλευράς του Υπουργείου, δημιουργείται αυτή η διαχρονική δυστοκία, που επιβαρύνει τόσο τους αναπληρωτές Μουσικούς, οι οποίοι βρίσκονται εν αναμονή της πρόσληψής τους, όσο και τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων στους οποίους δεν παρέχεται η ευκαιρία της ίσης και δικαιωματικής μάθησης στα μουσικά μαθήματα,  με την έναρξη του σχολικού έτους.

Κατόπιν τούτων, η Ευαγγελία Λιακούλη εμφατικά επισημαίνει ότι τόσο η μουσική Παιδεία, όσο και ο θεσμός του Μουσικού Σχολείου πρέπει να λάβουν δικαιωματικά τις μέριμνες του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να μην απαξιωθούν, καθώς και ότι με την κωλυσιεργία που παρατηρείται κάθε χρόνο,τελικά,οι μαθητές ξεκινούν τη σχολική χρονιά χωρίς καθηγητές οργάνων για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες και ουσιαστικές ώρες διδασκαλίας και προετοιμασίας υποψηφίων για την Γ’βθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, η βουλευτής Λάρισας ρωτά την αρμόδια Υπουργό για το πότε θα αναρτηθούν οι σχετικοί πίνακες των εκπαιδευτικών κατηγορίας ΤΕ 16.01, ώστε να μπορέσουν να δηλώσουν περιοχές προτίμησης πρόσληψης, όπως και το να πληροφορηθεί - εάν υπάρχει -συγκεκριμένο και ορθολογικό χρονοδιάγραμμα προγραμματισμού πρόσληψης των καθηγητών στα Μουσικά σχολεία