Αναφορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την έντονη φημολογία που θέλει νέα δομή προσφύγων να εγκαθίσταται σε ξενοδοχείο των παραλίων του Δήμου Τεμπών, σε μια περίοδο που ακόμη και η μικρότερη αβλεψία μπορεί να αποβεί μοιραία, για τον ήδη βαριά τραυματισμένο τουρισμό της περιοχής, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κοινοβουλευτική παρέμβαση της Λαρισαίας πολιτικού στηρίχθηκε σε σχετικό υπόμνημα του Δημάρχου της περιοχής, με το οποίο απευθύνει πραγματική «κραυγή αγωνίας» προς τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη· μια «κραυγή» που αφορά το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών και των κατοίκων των παραλίων του δήμου Τεμπών, που βλέπουν τα μειωμένα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Η βουλευτής Λάρισας επισημαίνει, επιπροσθέτως, στο κείμενό της μια ακόμη παράμετρο, που έχει να κάνει με την συνηθισμένη πλέον τακτική της κυβέρνησης να μην διαβουλεύεται για τέτοιου είδους αποφάσεις με τις τοπικές κοινωνίες και τις θεσμικές τους εκφράσεις, με αποτέλεσμα να επαπειλείται συνεχώς η κοινωνική ειρήνη, όπως φάνηκε και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας – τόσο νησιωτικές, όσο και ηπειρωτικές - το προηγούμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει πως η όλη αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί δεν αφορά κανενός είδους αποκλεισμό για τους κατατρεγμένους από τον πόλεμο και την φτώχεια Ανθρώπους, αλλά αφορά την ίδια την επιβίωση των κατοίκων, σε μια περίοδο που η τουριστική οικονομία, κυριολεκτικά, βάλλεται πανταχόθεν, κι επιπλέον ένας πολύ δύσκολος χειμώνας είναι κατά τα φαινόμενα «προ των πυλών».