Ερώτηση στον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, για την καταστροφή των παραγωγών αρακά του δημοτικού διαμερίσματος Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ, τονίζοντας τα εξής :

«Στο πλαίσιο σειράς συναφών ερωτήσεων που κατέθεσα το πρόσφατο διάστημα, σχετικά με την καταστροφή που έπληξε τους φρουτοπαραγωγούς (κερασιών, αχλαδιών) του ν. Λάρισας, λόγω του φετινού παγετού του Μαρτίου (17/3/2020), και τις προσχηματικές αρνήσεις του ΕΛΓΑ στα δίκαια αιτήματά τους για αποζημιώσεις, έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα των παραγωγών αρακά της Χάλκης.

Συγκεκριμένα, οι 50 περίπου καλλιεργητές αρακά στη Χάλκη - οι οποίοι συμβολαιακά συνεργάζονται με γνωστή ελληνική εταιρεία κατεψυγμένων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων - κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή, από την στιγμή που από τα 800 κιλά που ήταν κατά μέσο όρο η στρεμματική τους απόδοση, έπεσαν φέτος λόγω παγετού στα περίπου 150 κιλά ανά στρέμμα.

Ο ΕΛΓΑ, στο πλαίσιο των παρελκυστικών τακτικών του απέναντι σε κάθε είδους καλλιεργητές που πλήττονται από θεομηνίες, και αυτήν τη φορά δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποζημιώσει τους ανωτέρω, με την γνωστή πλέον δικαιολογία ότι η ζημιά στην παραγωγή αρακά σημειώθηκε κατά την ανθοφορία, κι όχι κατά την καρπόδεση...

Δυστυχώς,  εν λόγω παραγωγοί δεν είναι οι μόνοι που  βρίσκονται σε απόγνωση φέτος στην περιοχή του ν. Λάρισας. Προστίθενται στις καταγγελίες των αγροτών ότι δε μπορούν να συνεχίσουν τις «μάχες χαρακωμάτων» με τον ΕΛΓΑ, που επιτέλους πρέπει να αναμορφωθεί εκ βάθρων.

Τώρα καλείται το αρμόδιο υπουργείο να μην υπεκφύγει και πάλι δια ..του ΕΛΓΑ και να αποζημιώσει τους μικρούς παραγωγούς αρακά, που ζουν από αυτή την παραγωγή» .