Η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη σε δήλωσή της για τη νέα σχολική χρονιά αναφέρει τα εξής:

«Προσπάθεια να αντιληφθούμε από τα ….συμφραζόμενα, καταβάλλουμε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τους όρους έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, για την διασφάλιση της σχολικής κοινότητας από την εξάπλωση της πανδημίας.

Σε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι αντιφατικών και αυτοαναιρούμενων δηλώσεων της Κυβέρνησης, με τον «μεγάλο» να …τρώει τον «μικρό» – ο Πρωθυπουργός τον Υπουργό, ο Υπουργός τον Υφυπουργό και πάει λέγοντας – κατέληξαν  τελικώς, ότι οι μάσκες θα δοθούν από την Πολιτεία και το εμβόλιο, όταν με το καλό φθάσει, θα χορηγηθεί σε όλους.

Πριν από αυτό, πολλοί δήμοι ετοιμάστηκαν να χορηγήσουν τις μάσκες, διότι προφανώς  η φοβερή δήλωση της κ Υπουργού Παιδείας, ότι η μάσκα των μαθητών αποτελεί «μέσο ατομικής ευθύνης», φαίνεται ότι δεν έστεκε και πολύ στην κοινή λογική!

Μετά από αυτά, ανασυντάχθηκε το «σύστημα» και αφού ομονόησαν στα στοιχειώδη, το άνοιγμα των σχολείων είναι πλέον γεγονός!
Αυτό ακριβώς το γεγονός, είναι που ήρθε να δημιουργήσει τεράστια αγωνία στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, καθώς προφανώς κανείς δεν πείθεται ότι αν  «φορέσουν» μάσκα τα …νήπια, θα σωθεί η ανθρωπότητα και η Ελλάδα μαζί!

Οι πολίτες θέτουν σοβαρά ερωτήματα και  ζητούν λεπτομέρειες για το μείζον αυτό ζήτημα:

Θα υπάρξει νέο πρόγραμμα διδασκαλίας ; Θα γίνουν νέες προσλήψεις; Θα αυξηθούν τα τμήματα; Θα υπάρξουν νέες αίθουσες; Θα γίνονται εκ περιτροπής τα διαλείμματα; Θα υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΔΥ καθημερινά να παρακολουθεί ειδικά τα σχολεία ; Θα γίνονται διαρκώς δειγματοληπτικά τεστ στους μαθητές; Θα υπάρχει διαδικτυακή εκπαίδευση και εξ αποστάσεως διδασκαλία;

Γιατί αλήθεια, εγκαταλείφθηκε από την Κυβέρνηση, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην οποία τόσα είχε επενδύσει στην πρώτη φάση της πανδημίας;
Όλα αυτά και πολλά ακόμη, παραμένουν αναπάντητα.

Το Κίνημα Αλλαγής, έθεσε εξαρχής το ζήτημα στην Κυβέρνηση και σταθερά, σε καθημερινή βάση, ζητούμε να απαντήσει στα ερωτήματά μας,  που είναι ερωτήματα των πολιτών- ερωτήματα της κοινής λογικής.

Όμως για να απαντήσει κάποιος σ’αυτά , πρέπει να έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό, χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και ιεράρχηση προτεραιοτήτων .
Δυστυχώς, τίποτε από αυτά δεν υπάρχει ακόμη. Μόνο μια ημερομηνία, ένας αριθμός. Και μετά κενό…

Στα θρανία όμως κάθονται νέες ζωές και στις τάξεις κυκλοφορούν επίσης, ζωές.
Αυτοί δεν είναι αριθμοί, ούτε πειραματόζωα στην ανοσία της αγέλης.

Είναι μικροί και μεγάλοι Άνθρωποι, με αγωνίες και με δικαίωμα να νιώθουν, μόνο ασφαλείς.
Υποχρέωση της Πολιτείας, είναι να διασφαλίσει πλήρως υγειονομικά την σχολική κοινότητα.

Να γνωστοποιήσει άμεσα τον σχεδιασμό της και να απαντήσει σε όλα , ΤΩΡΑ »