«Η ‘’κραυγή αγωνίας’’ των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, έτσι όπως αποτυπώνεται στην επιστολή που απέστειλαν σε όλους τους βουλευτές του ν. Λάρισας, είναι μια κραυγή όλων των εργαζομένων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που με ‘’νύχια και με δόντια’’ αγωνίζονται μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες – συνθήκες πολέμου – να περισώσουν ό,τι περισώζεται από την πανδημία και τις καθημερινές εκατόμβες των θυμάτων της, όπως κι από τις ιδεοληψίες μιας κυβέρνησης που από την αρχή της  θητείας της, δεν είχε τίποτα άλλο στο πίσω μέρος του μυαλού της, από την ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ.», τονίζει η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, καταθέτοντας σχετική αναφορά στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Η βουλευτής Λάρισας παρέλαβε στο βουλευτικό της mail την επιστολή του Σωματείου των εργαζομένων του Π.Γ.Ν. Λάρισας το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου και αμέσως την κατέθεσε ως αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Όπως σημειώνει η Ευαγγελία Λιακούλη: «Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, επιβεβαιώνουν δυσάρεστα τα όσα το Κίνημα Αλλαγής λέει, μήνες τώρα...

Μας επιβεβαιώνουν, όταν μιλούν με στρατιωτικούς πλέον όρους για τον αγώνα που δίνουν.

Μας επιβεβαιώνουν όταν επανειλημμένα καλέσαμε την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες προσλήψεις –«εφεδρείες» στο Ε.Σ.Υ., προσλήψεις που τελικά εγκρίθηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό, μόνο στις αρχές Νοεμβρίου (!).

Μας επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για πόλεμο, όταν – θυμίζω ότι - στο Έπος της Αλβανίας χάναμε καθημερινά 65 Ανθρώπους και όλο το Νοέμβριο του 2020, μόνο από covid-19 χάνουμε περί τους 100 κάθε ημέρα.

Μας επιβεβαιώνουν όταν λένε ‘’ότι τα σωματικά και ψυχολογικά αποθέματα μας εξαντλούνται από την  συνεχή πίεση, από την έλλειψη εφεδρειών και από τον ελλιπή σχεδιασμό’’, ζητώντας με απόγνωση σε αυτό τον ‘’πόλεμο’’ να υπάρξουν και άλλες ‘’ενισχύσεις’’ με προσωπικό και ‘’πολεμοφόδια’’ που είναι τα ατομικά τους μέσα προστασίας.

Μας επιβεβαιώνουν όταν επανειλημμένα έχουμε καταθέσει ως κόμμα τροπολογίες σε απανωτά κυβερνητικά νομοσχέδια για την ένταξή όλων των εργαζομένων ‘’πρώτης γραμμής’’ στα βαρέα και ανθυγιεινά και δεν εισακουγόμαστε, παρότι καταθέτουμε ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση, που η κυβέρνηση θα μπορούσε να ενσωματώσει, χωρίς καμία περαιτέρω επεξεργασία.

Ο αγώνας των εργαζομένων στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, στο Γ.Ν. Λάρισας και σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας του Κινήματος Αλλαγής όχι για λόγους αντιπολίτευσης, αλλά γιατί το χτίσαμε και το πονάμε…».