Στην διαδικτυακή ημερίδα του «Διοικητικού Επιμελητηρίου - Όμιλος Διοικητικών Επιστημόνων», το οποίο συνιστά τη συλλογική έκφραση των διοικητικών επιστημόνων και διοικητικών στελεχών, με τίτλο «Κατανομή των αρμοδιοτήτων στο Κράτος, Θεσμικά προβλήματα και δημόσιες πολιτικές»,  συμμετείχε με χαιρετισμό-ομιλία της η Τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής  Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ημερίδα συμμετείχε με τοποθετήσεις, μεγάλος αριθμός υψηλού επιπέδου προσκεκλημένων που συμπεριελάμβανε κυβερνητικά στελέχη, στελέχη της αντιπολίτευσης σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, καθηγητές Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στη διοικητική επιστήμη, όπως και αιρετούς του ν. Λάρισας.

Στην τοποθέτησή της η βουλευτής ν. Λάρισας υπογράμμισε πως οι πολίτες παλιότερα στο Μάτι, φέτος το χειμώνα στη «Μήδεια» και στον «Ιανό» αλλά και πρόσφατα στην πυρκαγιά της Κορίνθου, ακόμη αναζητούν απαντήσεις, όπως και τον κατά περίπτωση υπεύθυνο, αλλά απάντηση δεν παίρνουν…: «Αλήθεια, ποιος είναι υπεύθυνος για τα δέντρα που κόβουν τα σύρματα της ηλεκτροδότησης, τα ξερόκλαδα και τις αποψιλώσεις, το κράτος – το οποίο σημειωτέον την τελευταία διετία αυτοχαρακτηρίζεται ως ‘’επιτελικό’’ - ή οι δήμοι; Κάθε καλοκαίρι με τις πυρκαγιές τα ίδια, κάθε φθινόπωρο με τις πλημμύρες τα ίδια, κάθε χειμώνα με πέντε ημέρες χιονιού τα ίδια…».

«Αλλά μοτίβο που δεν αλλάζει – γιατί περί διοικητικού μοτίβου πρόκειται – μάλλον βολεύει. Και έχω φτάσει να θεωρώ πως γενικά βολεύει η διατήρηση των ‘’αρμοδίως αναρμόδιων’’, γιατί κανείς τελικά δεν ξεβολεύεται, παρά μόνο οι πολίτες που μετρούν κάθε φορά τις πληγές τους, μετά από τις κάθε είδους θεομηνίες. Και το ‘’επιτελικό κράτος’’ της παρούσας κυβέρνησης, το υπερσυγκεντρωτικό, πυραμιδοειδές κράτος με ακρογωνιαίο λίθο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους εκατοντάδες επιτελείς του, που ακόμη ψάχνουμε τι επιτελούν με το επιτελικό τους έργο, είναι και αυτό με τη σειρά του μέρος του προβλήματος», τόνισε η Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέληξε η Ευαγγελία Λιακούλη, είναι αναγκαίο να καταστεί η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση γνήσιος εκφραστής ενός νέου Κράτους κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής και βασικός πυλώνας μιας νέας παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας της χώρας, σε συνέχεια των μεγάλων αλλαγών που δρομολογήθηκαν με τα εμβληματικά για την εποχή τους προγράμματα «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» - των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – «με τα οποία καταφέραμε να μετασχηματίσουμε τις Περιφέρειες και τους Δήμους σε αξιόπιστα επίπεδα διοίκησης».

«Αυτά όμως δεν αποτελούν τις ‘’πλάκες του Μωυσή’’. Αποτέλεσαν τα πρώτα σημαντικά και καίρια βήματα προς την κατεύθυνση του μέλλοντος, ωστόσο, σήμερα απαιτείται η πολιτική βούληση, προκειμένου να επικαιροποιηθούν, ώστε να υπάρξει απάντηση στη μόνιμη υστέρηση και διοικητική δυστοκία της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία παρά τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες της νυν κυβέρνησης περί αποκάθαρσης των συναρμοδιοτήτων, παραμένει ως έχει, με διαλυτικά αποτελέσματα. », κατέληξε χαρακτηριστικά η Λαρισαία βουλευτής.