«‘’Κατόπιν εορτής’’ είναι εύκολο να χειροκροτεί η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας τον Γιάννη Αντετοκούμπο», υπογράμμισε με νόημα η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας πως «τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος – παρά τους χθεσινούς διθυράμβους που επιφύλαξαν στο μεγάλο αθλητή και μεγάλο Άνθρωπο για την κατάκτηση του ΝΒΑ – δεν βοήθησαν καθόλου στην πολιτογράφηση της οικογένειάς του, αλλά και άλλων πιθανών ‘’Αντετοκούμπο’’ του αθλητισμού, της τέχνης, της επιστήμης και των επιχειρήσεων που ίσως να ‘’ζουν αόρατοι’’ ανάμεσά μας. Και η ΝΔ δε βοήθησε στην ‘’ορατότητα’’ των Ανθρώπων αυτών και με τον δικό της, περυσινό νόμο 4735/2020. Ένα νόμο ‘’κόλαφο’’ για τις διαδικασίες πολιτογράφησης μεταναστών, ο οποίος ‘’πλαγίως’’ προσπαθεί να εμποδίσει την εύκολη ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά το έωλο επιχείρημα των στελεχών της ΝΔ, ότι ο Α. Σαμαράς επί πρωθυπουργίας του απέδωσε τάχα την ελληνική υπηκοότητα στον Γιάννη Αντετοκούμπο, η βουλευτής ήταν ξεκάθαρη: «Πρόκειται για απολύτως ‘’fake’’ πληροφορία πως κάτι τέτοιο όντως συνέβη, από τη στιγμή που σύμφωνα με τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας κανένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε οποιονδήποτε, παρά μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Συνεπώς, ο Αντετοκούνμπο πήρε ιθαγένεια βάσει του νόμου 3284/2004, όπως είχε τροποποιηθεί με το νόμο 3838/10 του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ».

Σε σχέση με την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των στελεχών της υγείας, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ήταν ξεκάθαρη πως αυτός είναι απολύτως απαραίτητος, προκειμένου να προστατευτούν οι ευάλωτες ομάδες: «Και είναι απαραίτητο μέτρο, παρά τα ‘’νομοθετικά παιχνίδια’’ της κυβέρνησης, η οποία μαζί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των συγκεκριμένων στελεχών φέρνει και μια πληθώρα άλλων ρυθμίσεων αμφίβολης αποτελεσματικότητας, όπως η τρίμηνη (!) πρόσληψη νέων υπαλλήλων προς αντικατάσταση των ανεμβολίαστων… Κατά τα άλλα η Μύκονος ‘’ανοίγει και κλείνει’’ κατά το δοκούν, χωρίς ‘’να ανοίγει ρουθούνι’’ – που αλίμονο αν τέτοιες παλινωδίες είχαν γίνει από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση – και οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας οι κυβερνητικοί ‘’μαθητευόμενοι μάγοι’’ πολιτεύονται ‘’μέρα με τη μέρα’’…».

Η Λαρισαία βουλευτής τοποθετήθηκε και για την τροπολογία του «‘’μεγάλου ασθενή’’ – ΕΛΓΑ, που όταν ασθενεί, ασθενεί μαζί του και ένα από τα πιο παραγωγικά και χρειαζούμενα για την οικονομία μας τμήματα του πληθυσμού της χώρας μας, οι αγρότες… Η κλιματική αλλαγή όμως είναι εδώ – ο ΕΛΓΑ δεν είναι… Και οι αγρότες μας που είναι οι πρώτοι που βιώνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα με μεγάλες ζημιές στην παραγωγή βρίσκονται σε απόγνωση. Τα ζήσαμε στη Θεσσαλία με τον «Ιανό», τη «Μήδεια», τον όψιμο παγετό της φετινής άνοιξης, την προχθεσινή χαλαζόπτωση στα Φάρσαλα και τους Σοφάδες. Για αυτούς τους λόγους αλλά και δεκάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα, έπρεπε προ πολλού να έχετε αλλάξει τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ».

Τέλος, η Ευαγγελία Λιακούλη υποστήριξε για πολλοστή φορά κατατεθειμένη τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής, για την ένταξη των εργαζομένων «πρώτης γραμμής» κατά της πανδημίας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά – μια τροπολογία που σημειωτέον η κυβέρνηση και για ανεξήγητους προς το παρόν λόγους, αρνείται να κάνει αποδεκτή, «έχοντας μάλλον κατά νου …διαφορετικές ‘’προτεραιότητες’’…».