Μετά την επίσκεψή της και την αυτοψία που πραγματοποίησε στη Φαλάνη, που επλήγη από τον τελευταίο σεισμό, που κατέστρεψε το Δημοτικό Σχολείο, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, κατέθεσε ερώτηση στην αρμόδια υπουργό Παιδείας, ζητώντας άμεσα να κινηθεί η διαδικασία και να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή νέου σχολείου, καθώς, η κατάσταση που επικρατεί, χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη και αδιέξοδη».

Ειδικότερα, στην ερώτησή της, η κ Λιακούλη επεσήμανε:

«Επισκέφθηκα τη Φαλάνη και συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Λυγούρα και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου,  συνάντησα τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς, ενώ είδα από κοντά το δημοτικό σχολείο του χωριού και διαπίστωσα το μεγάλο πρόβλημα που δημιούργησε ο τελευταίος σεισμός, που κατέστησε στην πραγματικότητα επικίνδυνο το κτήριο.

Δυστυχώς, το τμήμα του κτηρίου που επλήγη περισσότερο είναι  το διατηρητέο, ήδη κτισμένο από το έτος 1925, από το οποίο πέρασαν όλες οι γενιές της Φαλάνης, άντεξε σε πολέμους, σεισμούς και φυσικές καταστροφές, ενώ αποτέλεσε καταφύγιο των κατοίκων , στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Το κτήριο αυτό, δια γυμνού οφθαλμού, δεν μπορεί πια να στεγάσει τα 250 παιδιά του δημοτικού σχολείου της Φαλάνης και πρέπει να βρεθεί λύση.

Απαιτείται μάλιστα,  άμεση λύση στο θέμα, καθώς σε λίγες ημέρες, όταν θα ανοίξει η εκπαίδευση με την φυσική παρουσία των μαθητών, δεν υπάρχει πιθανότητα αυτός ο χώρος, στην κατάσταση που βρίσκεται , να φιλοξενήσει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Θα συζητηθεί αυτές τις ημέρες, η προσωρινή λύση και το μεταβατικό στάδιο μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, όμως αυτό που είναι κυρίαρχης σημασίας, είναι η απόφαση και χρηματοδότηση ενός νέου σχολείου, που είναι πλέον απαραίτητο , διότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι επικίνδυνη  και αδιέξοδη.

Η Φαλάνη, είναι ένα από τα πιο ζωντανά χωριά μας, με εκατοντάδες μαθητές και με οικογένειες νέων ζευγαριών που επέλεξαν να διαμείνουν μόνιμα στο χωριό και θα πρέπει να διασφαλίσουμε όλες τις συνθήκες και τις θετικές προϋποθέσεις για να παραμείνουν. Το Δημοτικό σχολείο, είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις. Απαιτείται νέο κτήριο»