«Η Λάρισα μετράει τις “πληγές του Φαραώ”. Η πολύπαθη Θεσσαλία έχει δεχτεί μεγάλες καταστροφές που δεν αντιμετωπίζονται με απλές “ασπιρίνες”, αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και σαφές χρονοδιάγραμμα. Ο νομός μας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και τα μάτια στο Θεό» επεσήμανε με έμφαση  η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής , σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «Το τρομερό κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα μας αποτελεί για τον παραγωγικό τομέα της Λάρισας, και ευρύτερα της Θεσσαλίας, ‘πραγματικό θάνατο’ στην παραγωγή, ενώ, παράλληλα ο κυριολεκτικός θάνατος λόγω πανδημίας παραμονεύει. Το ΕΣΥ παραπαίει, οι δομές χρειάζονται άμεσα προσωπικό, οι εκπαιδευτικοί βγαίνουν κατά εκατοντάδες στους δρόμους και η κοινωνία μας είναι διχασμένη, σε εμβολιασμένους και μη!»

Όσον αφορά στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης τόνισε ότι «όλοι όσοι διακονούμε στο  χώρο της Δικαιοσύνης, γνωρίζουμε τις χρόνιες παθογένειές της, και οι καλές προθέσεις δεν αρκούν για τη μεταρρύθμιση και αναβάθμισή του δικαιϊκού μας συστήματος. Η τεράστια καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι γεγονός και η ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων που πρέπει να επιχειρηθεί, δεν είναι απλώς ένας τίτλος «ποιότητας και διαφοράς», δεν μπορεί να συντελεστεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλης της κοινωνίας των δικαστών, των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων, εν προκειμένω,  απλά και μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών!».

Σε σχέση με την εισαγωγή της πιλοτικής δίκης στις αστικές υποθέσεις που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, η βουλευτής υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα για να γίνει αυτή η μεταρρύθμιση. Ουσιαστικά, αγνοείται ένα ολόκληρο στάδιο της Δικαιοσύνης και οι ιδιωτικές υποθέσεις
εισέρχονται απευθείας στον Άρειο Πάγο, χωρίς να διασφαλίζονται τα συμφέροντα των μη προνομιούχων και αδυνάτων πολιτών. Στην περίοδο κρίσης που βιώνει ο τόπος, αντί η Κυβέρνηση να ενισχύσει το θεσμό της νομικής βοήθειας, τη ρυθμίζει μόνο τυπικά, σφυρίζοντας αδιάφορα!» 

Προχωρώντας, στην τοποθέτησή της, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε,  επικαλούμενη και την πολυετή εμπειρία της ως μαχόμενης δικηγόρου,  ότι «με φασόν ένορκες βεβαιώσεις που δίνονται σε ειρηνοδίκες και συμβολαιογράφους, με μάρτυρες που δε διαβάζουν καν τα κείμενα αλλά απλά υπογράφουν, δεν απονέμεται η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη έχει ηθικό και ποιοτικό πρόσημο το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί, κάτι που η Κυβέρνηση δεν επιτυγχάνει!»

Η Λαρισαία βουλευτής έκλεισε την τοποθέτησή της τονίζοντας  ότι  « η Κυβέρνηση δεν έβαλε αντίβαρο προστασίας των αδύναμων πολιτών στις ρυθμίσεις που προτείνει, ούτε  θωράκισης του ανωτάτου δικαστηρίου του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα να εγείρονται υποψίες και υπόνοιες!», συμπλήρωσε, δε, ότι «καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί είναι κατώτερο των περιστάσεων, δεν εξυπηρετεί παρά μόνο τα μεγάλα συμφέροντα  και
πρέπει να διορθωθεί άμεσα!»