Με ιδιαίτερη συγκίνηση τιμήθηκε και φέτος η επέτειος μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων, σε μια λιτή εκδήλωση λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον χώρο προς τιμήν των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού « Αλησμόνητες Πατρίδες».

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στην οποία παρευρέθηκε και η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής του ν.Λάρισας , Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε:

«Σήμερα, η Λάρισα, στο ιστορικό μνημείο για τις Χαμένες, μα όχι Λησμονημένες Πατρίδες μας, απέδωσε  φόρο τιμής σε εκείνους  που θυσιάστηκαν άδικα στο¨ βωμό¨ της μισαλλαδοξίας  των Τούρκων. 

Η παρουσία μας σε αυτήν την εκδήλωση Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι η ελάχιστη κίνηση μνήμης απέναντι στην τραγική απώλεια τόσων χιλιάδων αθώων ψυχών. 

Πρεσβεύουμε ως ύψιστο εθνικό χρέος την Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 

Οι  353.000 σφαγιασθέντες Πόντιοι, δεν είναι απλά αριθμοί και στατιστικά. Δε μπορεί μια Ιστορία 3.000 χρόνων, να «κρυφθεί» μέσα στους τάφους των
καταμετρημένων θυμάτων.

Είναι το προσκλητήριο της εκατόμβης των δικών μας νεκρών που ζητούν ιστορική δικαίωση.

Χρέος μας οφείλει να είναι ο αδιάκοπος αγώνας για την παγκόσμια αναγνώριση αυτής της ημέρας,  ως ορόσημο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του  Πόντου.

Παλεύουμε μέχρι την οριστική δικαίωση, των αδίκως χαμένων 353.000 ψυχών, γιατί μόνο έτσι θα αποτρέψουμε στο μέλλον να χαθούν και άλλες…».