Ερώτηση – παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με το κρίσιμο ζήτημα της απρόσκοπτης παροχής Πρωτοβάθμιας Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, μέσω της καθημερινής λειτουργίας των Κέντρων Υγείας των παραλίων του ν. Λάρισας.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της Λαρισαίας βουλευτή: 

«Διανύουμε ήδη την θερινή σεζόν, και όμως στην καρδιά του καλοκαιριού, διαπιστώνονται για μια ακόμη φορά, μεγάλες ελλείψεις σε θέματα Υγειονομικής περίθαλψης συνανθρώπων μας και συγκεκριμένα αυτών που διαμένουν ή παραθερίζουν σε περιοχές των παραθαλάσσιων δήμων του Νομού Λάρισας.

Ειδικότερα, οι δήμοι Αγιάς και Τεμπών, όπως είναι γνωστό, διαθέτουν εντός των ορίων τους παραλίες μήκους αρκετών χιλιομέτρων, τις οποίες κατά τους θερινούς μήνες επισκέπτεται πλήθος παραθεριστών από άλλες περιοχές, οι οποίοι αθροιστικά με τους μόνιμους κατοίκους αυξάνουν κατά πολύ τον φόρτο εργασίας των τοπικών Κέντρων Υγείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, πολλές είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, ειδικά των παραλίων του δήμου Αγιάς, αφού τα Σαββατοκύριακα και κατά τις επίσημες αργίες ο αριθμός των κατοίκων  διπλασιάζεται, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα υγειονομικής προστασίας και κάλυψης καθώς τα Κέντρα Υγείας αυτές τις ημέρες παραμένουν κλειστά (!).

Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης που επικρατεί σε έναν τόσο ζωτικό τομέα για την περιοχή, όπως αυτός της Υγείας, είναι οι διάχυτες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η έναρξη λειτουργίας των ανωτέρω Κ.Υ. τα Σαββατοκύριακα, σχεδιάζεται για τα μέσα Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ή σχετική ενημέρωση εκ μέρους της 5ης ΥΠΕ,μέχρι τώρα».

Δεδομένου ότι ήδη διανύουμε τις πρώτες μέρες του Ιούλη και τα παράλια της Αγιάς υποδέχονται πλήθος επισκεπτών, όχι μόνο από τον νομό Θεσσαλίας αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως και το εξωτερικό και συνεπώς οι ανάγκες Πρωτοβάθμιας Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης είναι αυξημένες, ρωτώ τον αρμόδιο κ. Υπουργό αν προτίθεται να λάβει πρόνοια, προκειμένου να υπάρξει άμεσα, καθημερινή κάλυψη σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης στα παράλια του ν. Λάρισας,  για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Τον ρωτώ επίσης σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας στις παραθαλάσσιες περιοχές του ν. Λάρισας 24 ώρες το 24ώρο”