Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Ευάγγελο Φαλάρα, με τον Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΔΙΠΥΝ) Νομού Λάρισας κ. Σάββα Τσολάκη, καθώς και με  τον Διευθυντή του 1ου Πυροσβεστικού  Σταθμού Λάρισας κ. Βαρδάτσικο Γιώργο, πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η βουλευτής ενημερώθηκε από την τοπική ηγεσία για την κατάσταση του Πυροσβεστικού Σώματος  στην περιοχή της Λάρισας, αλλά και ευρύτερα της Θεσσαλίας, καθώς και για την κατάσταση της επιχειρησιακής του επάρκειας.

Ειδικότερα, με τον κ. Φαλάρα συζητήθηκαν και πάγια προβλήματα, όπως αυτά που αφορούν τα υλικοτεχνικά μέσα του Σώματος, αλλά και την κατάσταση του ανθρώπινου δυναμικού, ζητήματα τα οποία η Λαρισαία βουλευτής τα τελευταία δύο περίπου χρόνια έχει επανειλημμένα αναδείξει με συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές της παρεμβάσεις,.

Στην συζήτηση που διεξάχθηκε ακολούθως στην αίθουσα αναψυχής  της υπηρεσίας, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων κατά του κορονοϊού, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα  στο πρόβλημα που δημιουργείται σε ετήσια βάση από την καύση σιτοκαλαμιών, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, που έχει ως συνέπεια την επιβολή εξοντωτικών ποινών, με την περικοπή επιπλέον των σχετικών αγροτικών επιδοτήσεων ή ακόμη και τον αποκλεισμό τους από αυτές.

Ιδιαίτερη συγκίνηση αισθάνθηκε η Ευαγγελία Λιακούλη με το τιμητικό δώρο της Πυροσβεστικής που της  χάρισε  ο Περιφερειακός Διοικητής και συγκεκριμένα ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τις κορυφές του Ολύμπου, η προστασία του οποίου καθώς και του περιβάλλοντος δρυμού του, αποτελούν ένα από τα κυριότερα καθήκοντα των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού.

Η Βουλευτής αφού ευχαρίστησε ξεχωριστά την τοπική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος  για την συνεργασία, διαβεβαίωσε πως ελάχιστο χρέος της είναι να γίνει αρωγός σε κάθε τους αίτημα, καθώς αυτοί βάζουν τον εαυτό τους νυχθημερόν σε κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και του νομού.

«Δυνατή Πυροσβεστική, σημαίνει δυνατός νομός», κατέληξε στη συνάντηση με τους πυροσβέστες η κ Λιακούλη, ενώ στη δήλωσή της αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συζήτηση που είχε με τον Περιφερειακό Διοικητή σχετικά με την πρόληψη των κινδύνων και την εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία και
τόνισε ότι θα αναλάβει η ίδια πρωτοβουλία με τους θεσμικούς φορείς,  προκειμένου να προωθηθεί ένα τέτοιο σημαντικό πρόγραμμα στην εκπαίδευση .