Δημόσια παρέμβαση πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, για το θέμα των πρώην εργαζομένων της ΕΑΣ, που ενώ, μετά από αγώνα δρόμου τόσο των ίδιων όσο και των τοπικών φορέων, το ζήτημά τους ρυθμίστηκε και δόθηκε προτεραιότητα στην αποζημίωσή τους, εντούτοις εμφανίζονται και πάλι σοβαρά εμπόδια και σημαντικά προσκόμματα, που δοκιμάζουν την υπομονή αλλά και την αντοχή τους. 

Συγκεκριμένα, η κ Λιακούλη επισημαίνει:   

«Οι ενέργειες και οι αγώνες των πρώην εργαζομένων των Ενώσεων των Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ) του νομού Λάρισας, είναι δίκαιοι και ηθικοί. 

Σε επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις (Φεβρουάριο – Ιούνιο 2020) , είχα επισημάνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή, απαιτούταν άμεσα η προτεραιότητα απόδοσης των προϊόντων εκκαθάρισης των Ε.Α.Σ,  στους εργαζομένους.

Στις επαφές που είχα με εκπροσώπους των εργαζομένων, είχα συναισθανθεί την απόγνωση στην οποία βρίσκονταν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους με την χρόνια περιπέτεια που υφίστανται, ενώ είχα ζήσει με πολλούς από αυτούς, τον δικαστικό τους αγώνα, ως δικηγόρος. 

Όταν έγινε επιτέλους δεκτή  η τροπολογία που ζητήσαμε με όλους τους τρόπους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όλοι μίλησαν για «δικαίωση» και μάλιστα, στο τοπικό κυβερνητικό στρατόπεδο, υπήρξαν πανηγυρισμοί – ας μου επιτραπεί να πω, με μια καταφανή υπερβολή.

Τότε, σε συνάντησή μου με τους εργαζόμενους, είχα εκφράσει την ικανοποίησή μου, αλλά και τις επιφυλάξεις μου, χαρακτηρίζοντας «μακρύ το δρόμο», μέχρι την οριστική ικανοποίηση των εργαζομένων . 

Σήμερα είμαστε και πάλι στο ίδιο σημείο. 

Πάλι δυστυχώς, χωρίς το σύστημα να έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη , μετά από ένα ολόκληρο χρόνο από τη θέσπιση της ρύθμισης.

Και μόνο αυτό, αρκεί για να καταλάβει κανείς, ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις επίλυσης του προβλήματος και πόσο αληθινά νοιάζονται για τους Ανθρώπους, αυτοί που έχουν την ευθύνη . 

Δεν μπορεί όμως να συνεχιστεί η ταλαιπωρία και η ψυχολογική φθορά χρόνων, των πρώην εργαζομένων των Ε.Α.Σ. 

Τελείωσε και η υπομονή τους και η αντοχή τους!

Είναι ηθική υποχρέωση της Πολιτείας, να ενεργήσει τα νόμιμα, να λάβει τις αποφάσεις που πρέπει για την επίσπευση των διαδικασιών και την οριστική ικανοποίηση των Ανθρώπων που βρίσκονται σε καθεστώς πραγματικής ομηρίας και ενώ μάλιστα ανήκουν,  σε ευάλωτες ηλικιακές ομάδες.

Ο αγώνας τους  είναι δίκαιος και η στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας, ελάχιστο χρέος μας.  

Θα αναλάβω κάθε πρωτοβουλία, για την οριστική επίλυση του θέματος».