« Ένιψε τας χείρας του» ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, σε σχέση με τις ολοκληρωμένες ενέργειες του Υπουργείου του, για την πλήρη αποκατάσταση των περιοχών της Θεσσαλίας, που επλήγησαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού», ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις επέμεινε πως: «..Αναμένουμε από την Περιφέρεια και τις Αυτοδιοικήσεις να οργανώσουν ένα συνολικό πρόγραμμα παρέμβασης που θα ξαναφέρει στις περιοχές την κανονικότητα και την άμεση αναπτυξιακή προοπτική, το οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών θα το στηρίξει» (!)...

Η βουλευτής Λάρισας, εισαγωγικά, δεν παρέλειψε να παρατηρήσει στην πρωτολογία της πως κανείς επίσημος, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταδέχθηκαν να επισκεφθούν τα εξίσου χτυπημένα από την καταστροφική μανία του «Ιανού» Φάρσαλα του ν. Λάρισας, όπως έπραξαν για τις όμορες περιοχές Καρδίτσας, Σοφικού και Μουζακίου, εκτός από την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής,  Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, η Ε. Λιακούλη,  περιέγραψε με μελανά χρώματα στον κ. Θεοδωρικάκο την εικόνα των πληγεισών περιοχών, ως έχει ακόμη και σήμερα, 10 περίπου ημέρες μετά τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα: «Οι δήμοι είναι με κομμένη την ανάσα. Η κατάσταση και λόγω COVID ξέρετε πολύ καλά πως έχει διαμορφωθεί. Έλλειψη κεντρικών πόρων, έλλειψη εξιδεικευμένου προγράμματος επαναφοράς στην κανονική ζωή, διαλυμένες υποδομές και οδοποιία.

Έκτακτα μέτρα ενίσχυσης από το Υπουργείο ακούμε μεν - οριζόντια μέτρα - αλλά αυτά κύριε Υπουργέ, δεν είναι επαρκή για τις δομές των δήμων, που πρέπει να στηρίξουν τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Ειδικά για τα Φάρσαλα και για την Καρδίτσα, αλλά και για ορισμένες περιοχές της Μαγνησίας, γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε να κάνουμε με φτωχούς δήμους που δυστυχώς δεν έχουν επάρκεια πόρων, και αναμένουν με πραγματικά κομμένη την ανάσα, να ακούσουν ποιο είναι το ειδικό σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το τώρα, το σήμερα, αλλά και για την επόμενη μέρα».

Ο Υπουργός Εσωτερικών, διαδικαστικός και άνευ πραγματικού σχεδίου, στην απάντησή του δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ξανα-αναφερθεί στα απαραίτητα μεν, μη επαρκή δε, για την πλήρη επαναφορά της ζωής στις πληγείσες περιοχές, αρχικά μέτρα ανακούφισης των Δήμων και των Περιφερειών που χτυπήθηκαν από τον «Ιανό» και έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πετώντας το μπαλάκι στην Αυτοδιοίκηση: «Τα χρήματα, όμως, έχουν δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα χρήματα έχουν δοθεί στους δήμους και είναι ευθύνη των δήμων να πράξουν ότι χρειάζεται, προκειμένου να πάνε γρήγορα αυτά τα χρήματα στους πολίτες. …», ξανα-είπε χαρακτηριστικά.

Η Ευαγγελία Λιακούλη, χωρίς να κρύψει την απογοήτευσή της επέμεινε πως η απαίτηση των κομμάτων για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό από πλευράς της Κυβέρνησης δεν συνιστά στείρα και μικρόψυχη αντιπολίτευση, αλλά σε κάθε περίπτωση καθήκον της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Ακολουθεί το video της τοποθέτησης στην Ολομέλεια της Βουλής: