Σε δήλωσή της η Λαρισαία βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρει τα εξής:

Την προηγούμενη εβδομάδα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, αποφασίσαμε με τις βουλευτικές αποζημιώσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών, να αγοράσουμε πέντε κλίνες ΜΕΘ, ενισχύοντας έτσι έμπρακτα το σύστημα  δημόσιας υγείας, καθώς αυτό αποτελεί την πλέον επιτακτική ανάγκη των ημερών μας.

Με αίσθημα ευθύνης συνέβαλα στη διαμόρφωση αυτής της πρότασης και διέθεσα την βουλευτική μου αποζημίωση, για το σκοπό αυτό.

Η συλλογική  αυτή απόφαση, αποτελεί το πεδίο της δικής μου έκφρασης και της προσωπικής επιλογής μου.

Η συλλογικότητα σε τέτοιες ώρες συμβολίζει και εκφράζει κάτι σπουδαίο: ότι το θέμα αφορά όλη τη χώρα, όλους τους συνανθρώπους μας, όλους τους πολίτες και όχι τους ψηφοφόρους μας.

Η πρόκληση της πανδημίας δεν προσφέρεται για λαϊκίστικες κορώνες και φαιδρές πλειοδοσίες.

Θεωρώ επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Γεννηματά, η οποία ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει θεσμική πρωτοβουλία, στη Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων να ενισχύσει το ΕΣΥ, τόσο μέσω της οικονομικής συμβολής του συνόλου των βουλευτών,  όσο και μέσω των διαθέσιμων αποθεματικών του Σώματος.

Αναμένουμε την απάντηση αύριο, κατά τη διακομματική διάσκεψη των Προέδρων. 

Επίσης, ζητήσαμε από όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες, και ιδιαίτερα αυτήν της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας, να υποστηρίξουν την τροπολογία που επανακαταθέτουμε για την έμπρακτη επιβράβευση και στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την κοινωνική φροντίδα, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις κ.α.

Αξίζουν έπαινοι σε όλους όσοι αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή, σε όλους όσοι προσφέρουν ό,τι μπορούν και σε όλους όσοι σέβονται την κοινή προσπάθεια όλων μας , μένοντας σπίτι !

Εκφράζω τη συγκίνησή μου για την …»πανδημία αγάπης», απ΄τους επιχειρηματίες, τους ιδιώτες, τους ανώνυμους και επώνυμους,  που ένωσαν την αγάπη τους,  για να φτιάξουν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, που θα λιώσει την ψυχρή επέλαση του θανατηφόρου ιού.

Μαζί τους, ξεχωρίζουν οι μαθητές που μαζεύουν χρήματα μέσω του διαδικτύου, οι παππούδες και οι γιαγιάδες που αφήνουν τα ψιλά της σύνταξής τους, τα κορίτσια των σουπερ –μάρκετ που μαζεύουν τα ρέστα που αφήνουν οι πελάτες ,για να ενισχύσουν την εθνική προσπάθεια.

Τέλος, ήδη το κοινωνικό δίκτυο «Κανείς Μόνος», από την προηγούμενη εβδομάδα συλλέγει τις περιπτώσεις των ατόμων στην περιοχή μας που είναι σε μεγάλη δυσκολία και δεν έχουν τα απαραίτητα, καθώς και όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν για να εξυπηρετήσουν τις γενικές ή ειδικές ανάγκες τους και αναλαμβάνει πρωτοβουλία προμήθειας φαγητού και εξυπηρέτησής τους με είδη υγιεινής και φάρμακα.

Στηρίζω οικονομικά και ηθικά αυτή την προσπάθεια, για όλο το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί.

Συσστρατευόμαστε όλοι, με συλλογική ευαισθησία, υπομονή και δύναμη για να καταφέρουμε σύντομα την επαναφορά στην κανονική ζωή μας, όλοι υγιείς και όλοι καλύτεροι. Γιατί πάντα οι Άνθρωποι είναι καλύτεροι, όταν είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ #Κανείς Μόνος»