Συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας κ. Αστέριο Μαντζιώκα , πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της  πρόσφατης συμφωνίας μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Κιλελέρ,  στο πρώην Δημαρχείο των Αγίων Αναργύρων, αντί της ορισθείσας εδώ και μια δεκαετία έδρας του, που βρίσκεται στον  Πλατύκαμπο. 

Η συνάντηση διεξήχθη στα γραφεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, όπου η βουλευτής ενημερώθηκε διεξοδικά για το θέμα.  

Συγκεκριμένα, η κ Λιακούλη, ζήτησε να πληροφορηθεί τους λόγους που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση, αν έχει μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα,  καθώς και τί σημαίνει αυτό, πρακτικά,  για την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. 

Ο Γενικός  Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, τόνισε καταρχήν  ότι  η λύση που επιλέχθηκε είναι μόνο προσωρινή και ότι η δέσμευση των υπηρεσιών είναι μέσα στην επόμενη περίοδο να ετοιμαστούν οι χώροι και το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ να μετακινηθεί οριστικά στο δημοτικό διαμέρισμα Πλατυκάμπου, όπου είχε ορισθεί η έδρα του, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, το έτος 2011. 

Η παρούσα λύση στέγασης  του  τοπικού ΑΤ σε κτήριο των Αγίων Αναργύρων επιλέχθηκε, επειδή, αν και από το 2011 έχει μεσολαβήσει ήδη μια δεκαετία, οι χώροι που δεσμεύθηκαν από το Δήμο να ανακαταστευαστούν στον Πλατύκαμπο για να αποτελέσουν την νέα έδρα δημοτικών υπαλλήλων που τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο παλιό Δημαρχείο, ώστε να εγκατασταθεί σ’αυτό το Αστυνομικό Τμήμα, δεν είναι ακόμη έτοιμοι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στεγαστεί το ΑΤ Κιλελέρ.

Ενόψει αυτού, προτάθηκε από το Δήμο Κιλελέρ η στέγαση στους Αγίους Αναργύρους και έγινε δεκτή από την Αστυνομική Διεύθυνση, ως προσωρινή λύση, με απώτερο στόχο να ολοκληρωθεί το κτήριο στον Πλατύκαμπο, ώστε να μετακινηθεί εκεί το ΑΤ Κιλελέρ.

Όπως τονίστηκε από τον κ Μαντζιώκα, η δύναμη του αστυνομικού τμήματος Κιλελέρ, ανέρχεται σε 80 άτομα περίπου, τα οποία πρέπει να αστυνομεύουν στην περιοχή και να βρίσκονται, κατά το δυνατόν, εγγύτερα στα δημοτικά διαμερίσματα του οικείου δήμου, προκειμένου να προσφέρουν καλές και άμεσες υπηρεσίες στους πολίτες, ενδυναμώνοντας αποφασιστικά το κοινό αίσθημα ασφάλειας. 

Η βουλευτής, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση επιχειρησιακής επάρκειας της Γενικής Περιφερειακής  Αστυνομικής Διεύθυνσης στην περιοχή του ν.Λάρισας ,αλλά και ευρύτερα της Θεσσαλίας, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ.Αστέριο Μαντζιώκα,  για την πολύτιμη  προσφορά της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας στην προστασία των συμπολιτών μας και την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους και  δήλωσε τα εξής: 

"Σήμερα συζητήσαμε με τον κ. Γενικό, για τη γενέτειρά μου, τον Πλατύκαμπο και τον Δήμο Κιλελέρ και την μεγάλη ανάγκη, να περιφρουρούνται τόσο οι ζωές όσο και οι περιουσίες των ανθρώπων που διαβιούν, εκτός του κέντρου της Λάρισας.

Είναι κοινή παραδοχή ότι κάθε Αστυνομικό τμήμα πρέπει να εδρεύει στο χώρο αρμοδιότητάς του. Θεωρώ, ότι οι συνθήκες απαιτούν πλέον  και επιβάλλουν να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις, στα μεγαλύτερα χωριά των περιφερειακών Δήμων.

Ο κ Γενικός με διαβεβαίωσε ότι ισχύει η απόφαση που ορίζει τον Πλατύκαμπο ως έδρα του ΑΤ Κιλελέρ και ότι η τωρινή στέγασή του είναι μόνο προσωρινή, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κατάσταση, μέχρι να ανακατακευαστεί το κτήριο που έχει παραχωρηθεί στον Πλατύκαμπο από τον Δήμο.

Ελπίζω ότι σύντομα, όλοι θα ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν, καθώς έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν υπήρξε καμία  εξέλιξη στο ζήτημα και είναι αδήριτη ανάγκη και υψηλή προτεραιότητα να λειτουργήσει σταθερά και οργανωμένα το ΑΤ Κιλελέρ".