Ερώτηση και δημόσια παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας,  κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Εσωτερικών, Ευαγγελία Λιακούλη, για την εξαίρεση των ιδιωτών γιατρών-  και της Λάρισας και Θεσσαλίας, από τους κατά προτεραιότητα εμβολιασμούς, επισημαίνοντας τα εξής:

«Στη Λάρισα, στη Θεσσαλία και σε όλη την επικράτεια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ιδιώτες γιατροί βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή», μετατρέποντας τα ιατρεία τους, πολλές φορές,  σε μικρές κλινικές.

Αφοσιωμένοι στο καθήκον τους και πιστοί στο λειτούργημά τους, αψηφούν τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού  κατά την εξέταση των ασθενών και προσφέρουν τις υπηρεσίες σε κάθε πάσχοντα.

Η ίδια η Κυβέρνηση δια στόματος των αρμοδίων της, δίνει σαφείς εντολές ότι όταν τα συμπτώματα των νοσούντων από τον κορωνοϊό είναι ήπια, να επισκέπτονται και  να καθοδηγούνται από τον θεράποντα ιατρό τους και να αποφεύγουν να επισκέπτονται τις υγειονομικές μονάδες.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, μέσα στο «αλαλούμ» του εμβολιασμού, που είναι φανερό ότι ακόμη δεν έχει ένα εθνικό σχεδιασμό και μια συγκεκριμένη σειρά, επεφύλαξε μια μεταχείριση και συμπεριφορά προς τους ιδιώτες γιατρούς που ούτε ηθική είναι, ούτε δίκαια είναι, εξαιρώντας τους από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, ενώ ταυτόχρονα τους συστήνει ευθέως, με δημόσια μάλιστα σύσταση προς τον πληθυσμό, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ήδη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος , αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με τον οποίο είμαι σε διαρκή επαφή,  με πληροφορούν ότι έχουν εκφράσει  προς το Υπουργείο Υγείας την απόλυτη δυσαρέσκειά τους και την αντίθεσή τους στην εξαίρεση των ιδιωτών ιατρών από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό. Μάλιστα, τονίζουν ότι την ίδια στιγμή που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιμόλυνσης από κορονοϊό, η επίσημη Πολιτεία κωφεύει και δεν τους προστατεύει

Μέχρι σήμερα, ανάμεσα στα χιλιάδες θύματα του κορωνοϊού, θρηνούμε τις απώλειες υγειονομικών, καθώς και ιδιωτών ιατρών. Στη Λάρισα έχουμε το θλιβερό προνόμιο να έχουμε δυστυχώς ακόμη και σήμερα, διασωληνωμένους και γιατρούς.

Ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός και των ιδιωτών ιατρών, μαζί με το υγειονομικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ., θα θωρακίσει συνολικά τους επαγγελματίες υγείας της χώρας, προστατεύοντας τους συνολικά, χωρίς αδικαιολόγητες διακρίσεις.

Παράλληλα, ο υγειονομικός χώρος όταν θωρακιστεί, θα προστατεύσει με τη σειρά του τους ασθενείς,  επαναφέροντας το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και  καθιστώντας τις υπηρεσίες υγείας, συνολικά ασφαλείς απέναντι στον κορωνοϊό.

Κατόπιν αυτών, ζητώ να πληροφορηθώ από τον κ Υπουργό, για ποιο λόγο και με ποια λογική εξαίρεσε τους ιδιώτες ιατρούς από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό και ζητώ άμεσα να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, όπως επιβάλλει η κοινή λογική θωράκισης των υγειονομικών μας, με συνακόλουθη την ασφάλεια των ίδιων,  αλλά και των ασθενών»