Στα χωριά που επλήγησαν από το σεισμό στην περιοχή του Δήμου Λάρισας, τα  δημοτικά διαμερίσματα  Κουτσόχερου, Μάνδρας, Ραχούλας και Αμυγδαλέας, μετέβη η βουλευτής του νομού Ευαγγελία Λιακούλη, που επί διήμερο βρίσκεται στην περιοχή, αποτυπώνοντας την κατάσταση που επικρατεί και συνταντώντας τους κατοίκους του κάθε χωριού.

Μετά την αυτοψία στις περιοχές του Δήμου Λαρισαίων η κ. Λιακούλη επεσήμανε:

« Έχουμε σημαντικές ζημιές και στην περιοχή των χωριών του Δήμου Λαρισαίων, που κατοικείται από αγρότες και κτηνοτρόφους, μικροκαλλιεργητές και Ανθρώπους του μόχθου. Τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί ως προσωρινά ακατάλληλα , ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες τους να απομακρυνθούν, αλλά οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι απολύτως ακατάλληλες για να διαμείνουν στις σκηνές που έχουν στηθεί.

Συνάντησα πολλούς από αυτούς που εξακολουθούν να διαμένουν στα ακατάλληλα σπίτια τους. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και πρέπει άμεσα να σταματήσει. Η πανδημία είναι επίσης παρούσα και απειλητική. Ακόμη δεν έχουν φθάσει τροχόσπιτα στην περιοχή, ούτε ξεκίνησε η διαδικασία για τα αιτήματα αποζημιώσεων. 

Πρέπει άμεσα να μεταφερθούν οι οικογένειες σε  μισθωμένα σπίτια. Ζητώ από την Κυβέρνηση την επίσπευση όλων των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την κατεδάφιση των σπιτιών που είναι ακατάλληλα και να επιδοτηθεί το σύνολο του τιμήματος για την επανακατασκευή τους,  και όχι μόνο το 80%, όπως ανακοινώθηκε.

Καμία καθυστέρηση δεν είναι δικαιολογημένη, καθώς όλο το νομικό πλαίσιο είναι έτοιμο από το σεισμό της Σάμου.  Οι σεισμοπαθείς σε όλο το νομό  ρωτάνε πότε θα ξεκινήσουν να ανακατασκευάζονται τα σπίτια τους . Ζητάμε να εφαρμοσθούν οι νόμοι και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις άμεσα.  Δεν υπάρχει ούτε στιγμή για χάσιμο.  Είμαστε ακόμη σε χειμωνιάτικες νύχτες, με όλα όσα αυτό σημαίνει…»