Κοινοβουλευτική παρέμβαση με κατάθεση ερώτησης, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, για την αδικία που υφίστανται οι παραγωγοί σχετικά με τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ λόγω του παγετού, πραγματοποίησε  η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία συνυπογράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση σχετικά με το φλέγον ζήτημα, επισημαίνονται τα εξής:

«Πολλοί νομοί της χώρας μας, όπως και ο Νομός της Λάρισας, είναι κατεξοχήν αγροτικοί,  με τους περισσότερους κατοίκους τους να βιοπορίζονται αποκλειστικά από την καλλιέργεια της γης. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η τιμή των καυσίμων έχει αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και το πετρέλαιο κίνησης, προϊόν πρωταρχικής σημασίας στη σύγχρονη γεωργία και τις εργασίες που απαιτεί. 

Κανείς δε μπορεί να προβλέψει  πώς θα κυμανθεί και μέχρι πού θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου κίνησης. Επιπλέον, οι τιμές των αγροεφοδίων (σπόροι, λιπάσματα, πετρέλαιο κ.λπ.) έχουν αυξηθεί κατά πολύ, με αποτέλεσμα να αυξάνεται άμεσα το κόστος παραγωγής.

Παράλληλα, οι αγρότες είναι ήδη βεβαρυμμένοι με πολλές οφειλές και οι δαπάνες τους πραγματοποιούνται στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, η οποία αρχίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα (σπορά σιτηρών, ελαιοκράμβης, κ.ά.)

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν το ταχύτερο δυνατό στη λήψη  κατάλληλων μέτρων, ώστε να ενισχύσουν οικονομικά τους αγρότες σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης την τρέχουσα περίοδο αλλά και με επίδομα πετρελαίου κίνησης ανά στρεμματική καλλιέργεια.»