Δημόσια παρέμβαση και ερώτηση στους Υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας καταθέτει η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας την οργάνωση  και τον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου δικτύου προσβάσιμων σημείων σε άτομα με αναπηρία ή κινητική δυσκολία , σε όλες τις παραλίες του νομού Λάρισας . 

Συγκεκριμένα,  η Λάρισαία βουλευτής αναφέρεται στο  πρωτοποριακό αυτόνομο σύστημα θαλάσσιας πρόσβασης ΑμεΑ (Seatrac). Πρόκειται για ηλεκτροκίνητα καθίσματα που επιτρέπουν την αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα, ενεργειακά αυτόνομα, καθώς διαθέτουν  φωτοβολταϊκά πάνελ και δεν τροφοδοτούνται από το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η τοποθέτηση και η λειτουργία του seatrac προσφέρει διευκόλυνση και διέξοδο σε πολλούς  ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, που αναγκάζονταν να πηγαίνουν για μπάνιο σε πιο μακρινές παραλίες ή να μην απολαμβάνουν καθόλου το κολύμπι. Εναλλακτική επιλογή είναι και το ειδικό αμφίβιο τροχοκάθισμα κατάλληλο για διακίνηση στην παραλία και πρόσβαση στη θάλασσα, καθότι επιπλέει (Floating Wheelchair).

Στην παρέμβασή της η Λαρισαία βουλευτής τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής : 

«Στη συντροφιά μας, έχουμε δύο καλούς φίλους με κινητικά προβλήματα, ο ένας από αυτούς σε καροτσάκι. Απολαμβάνουμε την καλή παρέα μας, αλλά ποτέ την ..Κυριακή, αφού ποτέ δεν μπορούν να μας ακολουθήσουν και να μοιραστούμε στιγμές στην παραλία, να κολυμπήσουν μαζί μας και να απολαύσουν το καλοκαίρι. Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία ή μερική δυσκολία στην κίνηση, είναι ένα ζήτημα αιχμής για την κοινωνία και την Πολιτεία. Δεν μπορούμε ποτέ να δηλώνουμε «ευτυχείς» με οποιαδήποτε κατάκτησή μας, όταν η ανισότητα εξαιτίας σωματικής αδυναμίας είναι παρούσα, ανάμεσά μας. Στα παράλια του Δήμου Αγιάς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να αποκτήσουμε δομές που θα εξυπηρετούν τα άτομα με αναπηρία. Παρόλα αυτά, ο νομός μας, με τα παράλια που διαθέτει, με τον πληθυσμό που έχει και τον ανάλογο αριθμό ατόμων με αναπηρία, γηρατειά ή κινητικά προβλήματα- προσωρινά ή μόνιμα, οφείλει να διαθέτει επαρκείς δομές, προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία. Ζητώ από τα συναρμόδια υπουργεία να απαντήσουν στο ερώτημά μου, πόσο τους έχει απασχολήσει η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα παράλια της χώρας και του νομού  Λάρισας, αν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός δικτύου «σημείων» προσβασιμότητας στα παράλια όλου του νομού με τα σύγχρονα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα και επίσης ζητώ την διασφάλιση της χρηματοδότησης αυτών από τα συναρμόδια Υπουργεία»