Συγκέντρωση στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι του ιδρύματος και φορείς της πόλης στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΟΕΝΓΕ ενάντια στην αναστολή εργασίας του προσωπικού, που δεν έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό και σε ένδειξη συμπαράστασης.

“Ενώ το τρίτο κύμα της πανδημίας ήταν προβλέψιμο, η κυβέρνηση και το Υπ. Υγείας δεν προχώρησαν σε όσα έπρεπε με αποτέλεσμα αρκετοί υγειονομικοί όλων των νοσοκομείων μεταξύ αυτών και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας να έχουν τεθεί σε παύση και όχι σε αναστολή καθώς κανείς δεν λαμβάνει ούτε μικρό ποσοστό από το μισθό τους” τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λάρισας κ. Νίκος Νταφούλης και ζήτησε να σταματήσει η αναστολή εργασίας καθώς έχουν προκύψει δυσλειτουργίες σε κλινικές του ιδρύματος.

Όπως εξήγησε ο κ. Νταφούλης το Ογκολογικό τμήμα έχει χάσει το 50% της δύναμής του, νοσηλευτές κι άλλες ειδικότητες έχουν μετακινηθεί σε άλλα τμήματα ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία δίχως να μπορούν να λαμβάνουν τα ρεπό τους και ενεργούν με αυτοθυσία για την παρακολούθηση των ασθενών.

Από τους 970 εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έχουν τεθεί σε αναστολή 72, οι οποίοι -όπως επεσήμανε- αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν είναι οι ενδεδειγμένες. Πρότεινε δε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε καμπάνια εμβολιασμού προκειμένου να πεισθούν όσοι έχουν ακόμη τις αμφιβολίες τους.

Νοσηλεύτρια που βρίσκεται σε αναστολή σημείωσε πως “αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο Λάρισας υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές που ενώ είναι πλήρως εμβολιασμένοι αυτή τη στιγμή νοσούν καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του Υπουργείου πως αποτελούν κίνδυνο για τους ασθενείς όσοι δεν προχωρούν στον εμβολιασμό”.

ertnews.gr