Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που διοργανώνεται στις 29 Σεπτεμβρίου ετησίως, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 28/9/2020, από το προσωπικό της 11ης ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας, κα Τρελλοπούλου Αμαλία (Παιδίατρος), κα Χουστουλάκη Μελανθία (Νοσηλεύτρια) και κα Ντόκου Αρετή (Νοσηλεύτρια), η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα μέτρα πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων στον πολυχώρο «Gaea»,  όπου στεγάζεται η δομή, απευθυνόμενη στον διερχόμενο πληθυσμό της τοπικής κοινότητας.

Ο σχεδιασμός πραγματοποίησης της δράσης προέκυψε από την ανάγκη αναγνώρισης και κατανόησης της σημαντικότητας της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς, όπως αναφέρει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (2019),  κάθε χρόνο 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα από καρδιαγγειακές παθήσεις (CVD), συμπεριλαμβανομένων οξέων εμφραγμάτων του μυοκαρδίου και εγκεφαλικών επεισοδίων, ενώ μέχρι το 2030 ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει στα 23 εκατομμύρια.

Στόχο της δράσης είναι η προώθηση του προληπτικού ελέγχου, ο οποίος συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση και μειώνει σημαντικά τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς και ο εντοπισμός περιστατικών που χρήζουν άμεσου ελέγχου.

Στη δράση εφαρμόστηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης της νόσου Covid-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Η 11η ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας στοχεύει στην πρόληψη και στην υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας στο γενικό πληθυσμό. Στα πλαίσια αυτά έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από δράσεις μέχρι και τα τέλη του 2020.