Συνεχίζονται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με θέμα: «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.
Την Τρίτη 28/8/2018 πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη, από τον εκπαιδευτικό και Υπεύθυνο του Κέντρου Πληροφορικής &Νέων Τεχνολογιών Α/θμιας και Β/θμιαςΕκπ/σης Ν. Λάρισας, κ. Λιόβα Δημήτριο,μια τόσο πρωτότυπη, όσο και εκπαιδευτικά ενδιαφέρουσα δράση για παιδιάμε θέμα: «ΤΑ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ» ΚΑΙ ΤΑ «ΚΛΕΜΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ».
Στόχος του συγκεκριμένου εργαστηρίου ήταν η ενημέρωση των παιδιών για το πώς πρέπει να προσεγγίζονται και να φιλτράρονται οι ειδήσεις που αναπαράγονται στα ΜΜΕ πριν τις πιστέψουν και τις διαδώσουν. Ενεργοποιώντας  μ’ αυτόν τον τρόπο τη δική τους κριτική σκέψη! Για όλα αυτά πρέπει να είμαστε σωστά ενημερωμένοι. Η βιβλιοθήκη είναι το σωστό μέρος γι’ αυτό. #KE2018gr
Αναλυτικά το πρόγραμμα με τις επόμενες δράσεις της Δημόσιας Βιβλιοθήκης:
Πέμπτη 30/08/2018, ώρα 11:00-13:00: «ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Οι μέλισσες σε όλο τον κόσμο».
Πάνω στο χάρτη σημειώνουμε τόπους που συλλέγουν το μέλι με διάφορους τρόπους, τόπους που οι μέλισσες κινδυνεύουν, χώρες που κινητοποιούνται για να σώσουν τις μέλισσες από την εξαφάνιση. Για παιδιά 7-12 ετών. Εμψυχώτρια η κ. Μαρία Λιναρδοπούλου.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Δευτέρα 03/09/2018, ώρα 18:00-19:30: «ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ».
Μια οικογενειακή φωτογραφία, ένα κειμήλιο μπορούν να αφηγηθούν μικρές ιστορίες της οικογένειάς σου. Μιλούν για ταξίδια και μετακινήσεις, για όνειρα που έγιναν πραγματικότητα, για συναντήσεις που καθόρισαν μια ζωή. Οι μικρές ιστορίες κάθε παιδιού ενώνονται και αφηγούνται τη μεγάλη Ιστορία. Για παιδιά 8-14 ετών. Εμψυχώτρια η κ.Ευαγγελία Μακρή.

Τρίτη 04/09/2018,  ώρα 11:00-13:00:  «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Τόποι εγκλήματος».
Μέσα στο δάσος, σε μια εγκαταλειμμένη έπαυλη, στο δρόμο μια πολυσύχναστης πόλης, ενός μικρού χωριού. Σε ποιους τόπους εξελίσσονται οι αστυνομικές ιστορίες και πώς επηρεάζουν την εξέλιξη της υπόθεσης; Για παιδιά 7-12 ετών. Εμψυχωτές οι: κ. Ραποτίκα Παρασκευή, κ. Τσουπλάκης Στάθης, κ. Ντάβαρος Ιωάννης και κ. Χαίνταρλής Βασίλειος.

Τετάρτη 05/09/2018, ώρα 11:00-13:00: «ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Η λεία ενός πειρατικού πλοίου».
Το 1602 ένα πειρατικό πλοίο επιτίθεται σε ένα εμπορικό πλοίο κάπου στο Αιγαίο. Μετά την επίθεση οι πειρατές καταγράφουν τη λεία τους και ζωντανεύουν έναν κόσμο με διαφορετικά νομίσματα, αγάπη για τα μπαχαρικά και τα μεταξωτά υφάσματα, τα πολύτιμα κοσμήματα. Για παιδιά 7- 12 ετών. Εμψυχώτρια η κ.Ευαγγελία Μακρή.

Παρασκευή 07/09/2018: «ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ».
Καταγράφουμε τους αποχαιρετισμούς και τα «του χρόνου» και γιορτάζουμε το κλείσιμο ενός ακόμη καλοκαιριού που περάσαμε μαζί. Για όλα τα παιδιά. Εμψυχωτές: το προσωπικό της βιβλιοθήκης.
Οι δράσεις δεν έχουν  κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973