Σήμερα 03/07/2020 ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης παρέδωσε πέντε (5) απινιδωτές, στους Διευθυντές-Συντονιστές, του Κέντρου Υγείας Γόννων κ. Πετρενίτη-Θεοδώρου Μαρία, του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Αντωνόπουλου Ιωάννη και του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων κ. Νεχωρίτη Γεώργιο για την κάλυψη αναγκών των περιφερειακών ιατρείων αρμοδιότητας τους, οι οποίοι αποτελούν δωρεά της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Οι απινιδωτές παραδόθηκαν παρουσία του υποδιοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και υπεύθυνου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Ηλία Τσιαούση.

Η απόκτηση ενός απινιδωτή, συμβάλει αποφασιστικά στην άμεση αντιμετώπιση περιστατικών καρδιοαναπνευστικής ανακοπής στον τόπο του συμβάντος, αναβαθμίζοντας ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του εκάστοτε Κέντρου Υγείας.

Η Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας  και Στερεάς Ελλάδας  για ακόμη μία φορά εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο για την εξόχως ευγενική του χειρονομία.

Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας, η δωρεά  αυτή σίγουρα αποτελεί δείγμα γενναιόδωρου υψηλού φρονήματος και κατανόησης της κοινωνικής ευθύνης. Εκφράζουμε την ευχή και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.