Σημαντική ποσότητα φαρμάκων προσέφεραν οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Λάρισας  στο Κοινωνικό Φαρμακείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της δράσης « Το περιβάλλον, ο τόπος μου, η χώρα μου». 

Οι μαθητές παρέδωσαν τα φάρμακα την Παρασκευή 20/12/2019 στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου οπού κι ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου για τις δράσεις της δομής. 

Η προθυμία των μαθητών να ενδιαφερθούν για τα κοινά , είναι η απτή απόδειξη της ενεργού πολιτειότητας που επιδιώκεται από τη σχολική μονάδα και της εξωστρέφειας που είναι στοιχείο της κουλτούρας του σχολείου.

Τους μαθητές συνόδευσαν στη δράση οι εκπαιδευτικοί Μπέλλου Κ. και Μπακαλούλη Ε., τον συντονισμό του προγράμματος έχει η εκπαιδευτικός Σαγρή Ε.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Φαρμακείο στο τηλ:2410-626123, 23ης Οκτωβρίου & Ηρώων Πολυτεχνείου.