Αν και σε δύσκολο περιβάλλον μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, ο Δήμος Λαρισαίων «πατά σταθερά στα πόδια του» οικονομικά, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2022 που παρουσιάστηκε χθες σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Αυτή η θητεία, θα είναι θητεία έργων, χρηματοδοτικών προγραμμάτων» δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σε τοποθέτησή του για τον οικονομικό προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2022 και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες καταφέραμε να μην ανασταλεί η δραστηριότητά μας και ο δήμος να σχεδιάζει φιλόδοξα προγράμματα. Δεν έχουμε σταματήσει ούτε στιγμή να κάνουμε το άλμα για την πόλη και να υλοποιούμε το όραμά μας.

Ο Δήμος Λαρισαίων προχωρά στο αύριο με γοργά βήματα και σε βάθος 15ετίας, όπως είχαμε δεσμευθεί από την αρχή της πρώτης θητείας μας, θα έχει αλλάξει επίπεδο στην πόλη».

Στη γενική του εικόνα ο προϋπολογισμός του 2022, εστιάζει στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, καθώς και σε μεγάλα έργα και επενδύσεις και ανέρχεται στα 150.929.641. εκατ. ευρώ.

Λένα Κισσάβου Ελευθερία