Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το νέο κτήριο για το Ειδικό Σχολείο Λάρισας, καθώς ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου με τίτλο «Ανέγερση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ατόμων με αναπηρίες». Το σύνολο του προϋπολογισμού φτάνει τα 4,2 εκατ. ευρώ και υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί μεταστέγαση από παλαιό κτήριο που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τη Λάρισα, που δεν πληροί τις εγκεκριμένες προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας για τον συγκεκριμένο τύπο σχολείου. 

Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέας Λειτουργίας ο Δήμος Λαρισαίων για τη στέγαση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. σε κτήριο κατάλληλων προδιαγραφών. 

Σημειώνεται πως το κτήριο εκπαίδευσης θα είναι δυναμικότητας 50 μαθητών και θα περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας. Πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 3.916,26 m2, ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων, στη Νεάπολη Λάρισας. 

«Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο και αναβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία» σημείωσε  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και συμπλήρωσε: «Το υπάρχον ειδικό σχολείο βρίσκεται σε κτήριο που απέχει 16 χλμ. από τη Λάρισα στους Αγ. Αναργύρους και δεν εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Η κατασκευή του νέου κτηρίου αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στα άτομα με αναπηρίες και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους».