Σε δήλωση του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις του Σαββάτου προκάλεσαν καταστροφές σε χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα στην περιοχή των Φαρσάλων, όπως ενημερώθηκα από συναδέλφους αγρότες.

Η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν άμεση και ήδη σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ έχει μεταβεί στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές για τις εκτιμήσεις των ζημιών. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ τέθηκε επί τάπητος στον Υπουργό κ. Αποστόλου και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ το ζήτημα της έγκαιρης αποτίμησης και καταβολής αποζημιώσεων.

Το υπουργείο και η κυβέρνηση αναγνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και συμπαρατάσσονται στο πλευρό του με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία. Αναγνωρίζουμε πλήρως ( όντας και ο ίδιος αγρότης) ότι οι αγροτικές εργασίες, το αγροτικό εισόδημα και κατ’ επέκταση η επιβίωση του αγροτικού κόσμου εξαρτώνται πλήρως από τις καιρικές συνθήκες. Η αμερόληπτη και δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων είναι η προτεραιότητά μας καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις τίθεται θέμα επιβίωσης . Άλλωστε η κυβέρνησή μας έχει ήδη δώσει το στίγμα αυτό με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς το οποίο σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο προβλέπει (ειδικά για το θέμα των ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα) την αποζημίωση από 60% σε 80% για μεμονωμένους παραγωγούς και 100% για μετέχοντες σε συνεταιριστικά σχήματα. 

Ο αγροτικός κόσμος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι και θεμέλιος λίθος του κοινωνικού ιστού, της ελληνικής οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Για τον λόγο αυτό, όλες οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ενίσχυση του μικρού και μεσαίου αγρότη που μέχρι σήμερα σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος”.