«Πάνω από δέκα χιλιάδες  πρόσφυγες εκτιμάται ότι είναι πολύ πιθανό να έρθουν  στη Θεσσαλία  τους επόμενους  μήνες και να μείνουν για χρόνια. Είναι φανερό ότι η  τοπική κοινωνία ,  Δήμος και Περιφέρεια, είναι αναγκαίο να συντονιστούν και να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν σχεδιασμένα όλα τα μεγάλα προβλήματα , όπως  θέματα ασφάλειας , δημόσιας υγείας κλπ, που θα δημιουργηθούν  από την εμφανή  ανεπάρκεια της κεντρικής κυβέρνησης».   Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»  Έκτορας Νασιώκας  σχολιάζοντας τα έκτροπα που διαδραματίστηκαν  χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

« Είναι απαράδεκτο να ακούγονται  ξενοφοβικές κραυγές  και ρατσιστικά παραληρήματα από Έλληνες πολίτες πόσο μάλλον αυτό να γίνεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγωνία και η δυσαρέσκεια των πολιτών για τις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της  το προηγούμενο χρόνο, που αποτελούσε συνέχεια  μιας ανερμάτιστης άποψης  που  διαχρονικά υποστήριζε ο  ΣΥΡΙΖΑ  για το μεταναστευτικό, επιδείνωσε τραγικά την κατάσταση στη Χώρα.

Θέσεις  όπως, ….δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ μεταναστών και προσφύγων,….. ότι η χώρα δεν έχει θαλάσσια σύνορα και….. ότι η ανθρωπιστική διάσταση του θέματος είναι η μόνη, βάσει της οποίας, χαράσσεται η πολιτική της χώρας , αποδείχτηκαν  στην πράξη τραγικές .

Έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι είναι άλλη η πολιτική για τους πρόσφυγες και άλλη για τους μετανάστες και ότι είναι αναγκαία η πολιτική των κλειστών δομών για τους μετανάστες, η φύλαξη με όλους τους τρόπους των συνόρων μας και η επαναπροώθηση των μεταναστών».