Ανοίγει ξανά τη.... στρόφιγγα της ελπίδας, της αγάπης και της αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης.

Μπαίνει μπροστά στις δυσκολίες , και διατρανώνει το κάλεσμά του σε νέους και παλιούς αιμοδότες, για να δώσουν δυναμικό παρών στην διήμερη αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 15-16 Μαΐου,στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαλάνης από τις 8.30 το πρωί μέχρι τη 13.30 το μεσημέρι.

"Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας που για το σύλλογό μας δεν είναι μόνο η 8η Μαΐου αλλά κάθε μέρα....γιατί ο αγώνας αυτών των ανθρώπων για την επιβίωση δεν παύει ποτέ.... Ας πάρουμε λίγη από την τεράστια ψυχική τους δύναμη, και ας τους προσφέρουμε απλόχερα το χέρι μας....το αίμα μας, που είναι ότι πολυτιμότερο για τους συμπολίτες μας" επισήμανε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης Ειρήνη Μάνη, ζητώντας να είναι όλοι εκεί το Σαββατοκύριακο, και ακόμη περισσότεροι...

Το μήνυμα του Συλλόγου: "Ας δείξουμε το σεβασμό μας προς το συνάνθρωπο που αγωνίζεται, ας δώσουμε το αίμα μας για να σώσουμε μια ζωή...."

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι περίπου 4.000 άνθρωποι με θαλασσαιμία χρειάζονται τακτικά αίμα, που μπορεί να ξεπερνούν τις 30 μονάδες ανά άτομο.

Για την αιμοδοσία έχουν προβλεφθεί όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό , ενώ στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος θα είναι και πάλι γιατροί και νοσηλευτές του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, αλλά και η ακούραστη ομάδα του Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος της πόλης.