Από τον σύλλογο διδασκόντων του 15ου Γυμνασίου & Λυκείου Λάρισας πήραμε την παρακάτω επιστολή ως απάντηση σε παλαιότερο δημοσίευμα, σχετικά με ομιλία  καθηγητή του σχολείου η οποία σύμφωνα με τον δημοσιογράφο είχε «φιλοναζιστικά» χαρακτηριστικά:

Η επιστολή αναφέρει:

«Σχετικά με το άρθρο, που αναφέρεται στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας & Λυκειακές Τάξεις, δημοσιεύτηκε στην έγκριτη εφημερίδας σας και αναπαρήχθη  σε διάφορα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ως Σύλλογος Διδασκόντων δηλώνουμε :

Το περιεχόμενο του άρθρου είναι απολύτως ανακριβές. Στοχοποιεί χωρίς στοιχεία το Σύλλογο Διδασκόντων και τον αναγκάζει να υποστηρίξει τα αυτονόητα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις θηριωδίες και πράξεις βίας, που συντελέστηκαν κατά των Εβραίων από τους Ναζί κατακτητές τόσο στον ελληνικό χώρο όσο και στα γνωστά στρατόπεδα εξόντωσης, αλλά και κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται.

Η ιστορία δεν παραχαράσσεται.

Ο Σύλλογός μας είναι στο σύνολό του βαθιά δημοκρατικός και θα συνεχίσει να επιτελεί με αδιαμφισβήτητο τρόπο το παιδαγωγικό του έργο.

Άλλωστε, η πολύπλευρη δράση του σχολείου μας με σημαντικές παιδαγωγικές, πολιτισμικές και κοινωνικές δράσεις καταξιώνει στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

                                                                 Ο Σύλλογος Διδασκόντων

     15ου Γ/σίου & Λυκ. Τάξεων Λάρισας».

Η απάντηση του Ηλία Σκυλλάκου, συντάκτη του σχετικού δημοσιεύματος, θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο καθότι ο ίδιος βρίσκεται εκτός Λάρισας.

«Κ»