Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης.
Συγκεκριμένα  διανεμήθηκαν ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών: ελαιόλαδο, ζυμαρικά, ζάχαρη, φακές, τυρί φέτα, κρέας (μοσχάρι, χοιρινό), φασόλια, πελτές, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, παιδικές τροφές (γάλα βρεφικής ηλικίας, κρέμες δημητριακών, κρέμες ρυζάλευρου).
Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, κατά τη διάρκεια της διανομής, από κοινωνικούς επιστήμονες του Δήμου Λαρισαίων και των συνεργαζόμενων φορέων, για συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν για προγράμματα και δράσεις του Δήμου, όπως  μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, κοινωνικό τιμολόγιο σε λογαριασμούς νερού και ρεύματος και υπηρεσίες που μπορούν να λάβουν από τις Κοινωνικές Δομές: κοινωνικό φαρμακείο, δημοτικό πολυϊατρείο, δημοτικό οδοντιατρείο.
Επιπλέον ενημερώθηκαν για προγράμματα απεξάρτησης από ουσίες και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης από το ΚΕΘΕΑ και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στη διαμονή συμμετείχαν εθελοντές του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας και των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.   
Στην Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» δήλωσαν συμμετοχή και συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Λαρισαίων (leader) που έχει και την ευθύνη για την οργάνωση και διενέργεια του προγράμματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».
Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέρχονται σε 5.202 οικογένειες σε όλο το νομό (10.900 συνολικά άτομα) από τις οποίες 3.647 οικογένειες στα όρια του Δήμου Λαρισαίων (8.046 μέλη ).
Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων: Τηλ.2410-680242. Υπεύθυνοι υπάλληλοι: Παλαιομήτρος Ευάγγελος, Δαλακώνη Κερασία.