Η βροχή που έπεφτε από νωρίς σήμερα το πρωί δεν εμπόδισε ούτε στο ελάχιστο τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα με αιχμή την περικοπή των συντάξεων τους.
Συνταξιούχοι από ολόκληρη τη Θεσσαλία κατέκλυσαν την αίθουσα του ΔΩΛ όπου και πραγματοποιήθηκε τελικά η συγκέντρωση αντί της κεντρικής πλατείας, λόγω των καιρικών συνθηκών και έστειλαν μήνυμα οργής και αγανάκτησης για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, με συντάξεις οι οποίες όπως υποστήριξαν έχουν μετατραπεί σε προνοιακά επιδόματα.
Ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση χαρακτήρισε το 2018 ως μια από τις χειρότερες χρονιές για τους συνταξιούχους και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει λάβει σε βάρος τους, παρά τις περί του αντιθέτους διαβεβαιώσεις της.
Οι συνταξιούχοι οι οποίοι μετά τη συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο με νέους και δυναμικότερους αγώνες.

ert.gr