Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για το θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα. Η Εκτελεστική Γραμματεία απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους τους να συνεχίσουν και το επόμενο κρίσιμο εικοσαήμερο την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.
Απευθύνεται ιδιαίτερα στους προϊσταμένους και διευθυντές και τους καλεί να μείνουν στην ίδια πλευρά με όλους τους συναδέλφους για να υπερασπίσουμε όλοι μαζί την αξιοπρέπεια μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα κοινωνικά αγαθά.
Ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, υπενθύμισε ότι «όπως προκύπτει από τις τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις πανεπιστημιακών καθηγητών και δικηγόρων «η μη εκπλήρωση της «υποχρέωσης αξιολόγησης», όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων».
Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, με τη συλλογική και αποφασιστική στάση μας, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά την απεργία-αποχή που επαναπροκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες μας», ανέφερε ο κ. Παπαποστόλου και πρόσεθεσε: «Ο αγώνας κατά της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 36 του ν4489/17 ) έχει ξεφύγει από το πλαίσιο της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση. Είναι, πλέον ,αγώνας για την υπεράσπιση του συνταγματικού μας δικαιώματος να απεργούμε. Άρθρο 23 παρ.2 του Συντάγματος. Η κυβέρνηση με το άρθρο 36 του ν4489/17 «τιμωρεί» όσους ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους να απεργούν. Μια διάταξη προδήλως αντισυνταγματική και παράνομη. Η «ανταπεργία» που θεσμοθέτησε η κ.Γεροβασίλη είναι ο προάγγελος της ολοκληρωτικής κατάργησης του απεργιακού μας δικαιώματος -με το γνωστό 51%- που έρχεται με την τρίτη αξιολόγηση».
Τα Μέλη της Ε.Γ. του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας συναντήθηκαν με τον Αν.Γεν Δ/ντή κ. Απόστολο Ντόβα και τον αναπληρωτή διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής κ. Γρηγόρη Σουλιώτη.

ert.gr