Από αναγνώστη της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ λάβαμε την παρακάτω επιστολή: 

"Κατά το δρομολόγιο που εκτελέστηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 από τον σταθμό της Λάρισας στις 19:00 με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη με το όχημα με αριθμό πινακίδας ΡΡΕ 8635 και στο οποίο επέβαινα, δεν πραγματοποιήθηκε ο οφειλόμενος έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικών ελέγχων COVID-19, όπως προέβλεπε η ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.58531/24.9.2021 (που ίσχυε εκείνη την περίοδο).

Σε σχετική μου ερώτηση κατά την έκδοση του εισιτηρίου (σε ποιον πρέπει να δείξω το πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορέσω να ταξιδέψω), η υπάλληλος μου απάντησε ότι ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μέσα στο λεωφορείο. Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη, μόλις το λεωφορείο αναχώρησε από τον σταθμό επανέλαβα την ερώτηση και στον οδηγό του λεωφορείου ο οποίος μου απάντησε: «Τι να ελέγξω;». Όταν του εξήγησα ότι υπάρχει σχετική ΚΥΑ η οποία προβλέπει τη συγκεκριμένη διαδικασία μου απάντησε ότι δεν είχε σχετική οδηγία. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε χωρίς να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος.

Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό, καθώς αφορά τη δημόσια υγεία, δεδομένης και της αύξησης των κρουσμάτων στις περιοχές της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης. Απαιτεί δε τη δέουσα σοβαρότητα και τον αντίστοιχο σεβασμό στην ασφάλεια των επιβατών. Προφανώς στόχος δεν είναι να τιμωρηθεί το ΚΤΕΛ Λάρισας αλλά να τηρεί την ισχύουσα νομοθεσία με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών".