Δεν βάζω τον πήχη ψηλά, επιθυμία μου είναι να δώσω μάχη για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, δήλωσε από το περιφερειακό συμβούλιο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτικών και επιστημονικών φορέων του πρωτογενούς τομέα.

«Δεν πρόκειται να λέω τίποτα εάν δεν έχω υπεύθυνη και σωστή απάντηση για το παραμικρό θέμα», υπογράμμισε ο κ. Κόκκαλης, ο οποίος έτεινε χείρα συνεργασίας προς όλους τους εκπροσώπους των αγροτών, ασχέτως κομματικής τοποθέτησης για την επίτευξη λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ύπαιθρος.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και έχει περάσει η εποχή της εικονικής πραγματικότητας που ζούσαμε όλοι. Είμαστε στο μεταίχμιο μιας νέας εποχής», πρόσθεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος ζήτησε να κριθεί για το έργο του στο τέλος της τετραετίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι η πόρτα του υπουργείου του θα είναι ανοιχτή κάθε ημέρα για τον καθένα και ζήτησε από τους παρισταμένους την δύναμη να θέσει από κοινού μέσα από τον διάλογο και την συνεργασία δύο τρία λιθαράκια που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, οι δήμαρχοι Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, Τεμπών Κ. Κολλάτος, Φαρσάλων Α. Καραχάλιος, Τυρνάβου Π. Σαρχώσης και Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων, εκπρόσωποι επιστημονικών Συλλόγων, υπηρεσιακοί παράγοντες οργανισμών όπως ο ΕΛΓΑ, του Ινστιτούτου Βάμβακος κ.α.

Ιωάννης Γιάτσιος (ΕΡΤ)