Αποστάσεις από την ψηφοφορία και την εν γένει στάση των γονέων του 26ου δημοτικού έλαβε η επίσημη πολιτεία. Μιλώντας στην ΕΡΑ Λάρισας η διευθύντρια της περιφερειακής Δ/νσης Eκπ/σης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου ανέφερε: «Δεν μας ενημέρωσε κανείς από το σύλλογο γονέων του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας. Δεν αποφασίζουν οι γονείς για το πού θα φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα, αλλά η Πολιτεία. Βεβαίως και θέλουμε την συναίνεση των γονέων και της τοπικής κοινωνίας, όπου θα φοιτήσουν προσφυγόπουλα, προκειμένου να είναι θετικό το κλίμα για όλους και κυρίως για τα ίδια τα παιδιά και την καλύτερη εκπαίδευσή τους. Ωστόσο, πρόκειται για αποφάσεις τις οποίες δεν λαμβάνουν οι γονείς. Το σημαντικό είναι ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να παρέχει μόρφωση στα παιδιά αυτά».

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή αλλά το αποτέλεσμα δεν ανακοινώθηκε…

Το 26ο δημοτικό είναι το ένα από τα δύο σχολεία που ακούγεται ότι θα φιλοξενήσουν παιδιά από τον καταυλισμό του Κουτσόχερου. Το άλλο είναι εκείνο της Τερψιθέας. Τα μαθήματα προβλέπεται να γίνονται τις απογευματινές ώρες και οι όποιες αντιρρήσεις εστιάζονται σε θέματα υγιεινής, όπως η χρήση των τουαλετών κ.λ.π.

Επ΄αυτού πάντως οι υπεύθυνοι για την ιατρική φροντίδα των προσφυγόπουλων στον καταυλισμό, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα καθώς τα παιδιά είναι υγιή και εμβολιασμένα.

Λ.Ε.