Αντικρούει τις απόψεις των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας σχετικά με την ύπαρξη κενών σε σχολεία, καθώς η προϊσταμένη, Ελένη Αναστασοπούλου αναφέρει ότι οι αριθμοί που αναφέρονται δεν ισχύουν.
Χαρακτηριστικά σε σημερινές της δηλώσεις, η κα Αναστασοπούλου απέρριψε τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων των δασκάλων ότι υπάρχουν 49 εκπαιδευτικά κενά αυτή τη στιγμή στη Λάρισα, τονίζοντας ότι ουσιαστικά υπάρχει μόνο ένα κενό σε δημοτικό σχολείο της Γιάννουλης, μετά το τραγικό δυστύχημα στο γήπεδο Αλκαζάρ την περασμένη εβδομάδα, όταν αυτοκίνητο παρέσυρε δασκάλα η οποία τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.
Όσον αφορά πάντως τα σχολεία της Σκιάθου, όπου οι γονείς διαμαρτύρονται για έλλειψη εκπαιδευτικών η κα Ανασταοπούλου σημειώνει ότι από τους πέντε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς μόνο οι δύο παρουσιάστηκαν αρχικά για να προχωρήσουν και αυτοί στη συνέχεια σε ανάκληση των αποσπάσεων. Μάλιστα, τόνισε ότι ο σχεδιασμός ξεκινά πάντα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τις περιοχές του Πηλίου και της νησιωτικής Θεσσαλίας, αλλά οι ανακλήσεις των αποσπάσεων από την πλευρά των εκπαιδευτικών βάζουν εμπόδια. «Κάνω έκκληση στους εκπαιδευτικούς να μην προχωρούν σε ανακλήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την άλλη, σχετικά με το δημοτικό της Βερδικούσας και τις αντιδράσεις των γονέων που υποστηρίζουν ότι υπάρχει έλλειψη δασκάλων, αναφέρει ότι υπηρετούν στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα ήδη πέντε εκπαιδευτικοί και η αναλογία τους με τα παιδιά (51 τον αριθμό) δεν προβλέπει την τοποθέτηση και άλλου δασκάλου.

thessaliatv.gr